Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Lange en onregelmatige cyclus

Mriek, geschreven op: Dinsdag 29 Dec '15 om 19:18

Beste,
In juni van dit jaar ben ik na ruim 11 jaar gestopt met de pil (microgynon 30) omdat mijn vriend en ik een kinderwens hebben. Na de gewoonlijke onttrekkingsbloeding had mijn eerste cyclus een lengte van 5 weken en 5 dagen. Dit herkende ik van mijn cyclus voordat ik aan de pil ging. Echter daarna volgde een cyclus van 11 weken en 1 dag en zit ik nu in een cyclus van tot nu toe 8 weken en 5 dagen. Om de bevruchtingskans te vergroten ben ik halverwege mijn 2e cyclus begonnen met temperaturen en heb ik toen een positieve ovulatie test gehad, waarna na 12 dagen helaas mijn menstruatie volgde. Ook deze derde cyclus heb ik getemperatuurd en na 4 weken een positieve ovulatietest, echter is dit nu al weer 4 weken en 5 dagen geleden, de zwangerschapstesten blijven negatief. Ik heb eigenlijk verschillende vragen:
- hoe kan het dat ik zo''n ontzettend lange cyclus heb?
- hoelang kan de fase tussen ovulatie en menstruatie duren?
- is er nog iets wat ik er aan kan veranderen om mijn ovulatie te stimuleren of mijn cyclus te verkorten?
- Ik ben halverwege mijn 2e cyclus langs de huisarts geweest, hij vond dat ik een jaar moest wachten voor hij actie onderneemt. Kan ik hier iets aan veranderen?
Alvast hartelijk bedankt voor uw antwoord!
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerLange en onregelmatige cyclusMriekDinsdag 29 Dec '15 om 19:18
spacericonspacerLange en onregelmatige cyclusredactiegynaecologie1Donderdag 10 Nov '16 om 16:29
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)