Moret & Partners

U bevindt zich hier: Gynaecologie Ľ Postnatale depressie Ľ Moret-Partners

Moret & Partners begeleidt vrouwen met PND

Moret & Partners is opgericht door Manon Moret, 33 jaar, Academisch Counsellor/Coach en moeder van zoon Dominique. Manon heeft zelf een zware strijd gevoerd tegen post partum depressie. Nadat zij zelf was hersteld, heeft zij haar baan in de ICT verruild voor een eigen praktijk voor Counselling en Coaching. Moret & Partners heeft samenwerkingsverbanden met huisartsen, gynaecologen, verloskundigen en kraamzorgorganisaties.

Manon bezoekt vrouwen landelijk aan huis. Ook is het voor partners mogelijk om gesprekken te hebben. Als counsellor is Manon een vertrouwenspersoon en een deskundig gesprekspartner. Manon spreekt over cliŽnt en niet patiŽnt. Het gevoel patiŽnt te zijn staat naar haar overtuiging verandering en verbetering van een situatie in de weg.

Wanneer iemand de hulp van Manon inschakelt, bekijkt zij in eerste instantie waar de acute hulpvraag ligt. Vaak zijn het omgevingsfactoren (situaties) die iemand in de eerste plaats beschrijft. Samen met haar cliŽnt bekijkt Manon welke praktische veranderingen er mogelijk zijn om de betreffende vrouw te ontlasten. Deze veranderingen kunnen betrekking hebben op het gezinsleven (bijvoorbeeld met betrekking tot de rol- en taakverdeling in het gezin) maar kan ook gaan over de werksituatie van de vrouw waar spanningen uit voortkomen. Vaak ontstaat er door (kleine) praktische aanpassingen meer ruimte voor gesprekken over het gevoel.

Daarnaast worden alle cliŽnten door Manon altijd naar de huisarts verwezen. Het is van belang dat de arts op de hoogte is van de problematiek. Het is ook aan de arts om een diagnose te stellen en eventuele lichamelijke oorzaken van de probleemsituatie uit te sluiten of juist te bevestigen.

Meer informatie over de werkwijze van Moret & Partners vindt u op de website van Moret & Partners. Of klik hier voor meer informatie over postnatale depressie. -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Gynaecologie Ľ Postnatale depressie Ľ Moret-Partners
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)