Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

hendrina

Geschreven op: Maandag 29 November 2004 om 15:34
Ongepast of beledigend?

Een maand of vier geleden heb ik een achterwandplastiekoperatie gehad
Dezelfde klachten zijn weer terug. Heeft iemand hier ook ervaring mee zo snel na zo n operatie 

Reacties op dit bericht:

Pagina 7 van 21 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: nancy op Dinsdag 17 Februari 2009 om 21:08 Ongepaste reactie?

hallo
ik heb de laatste jaren al wat operaties gehad..
2006 baarmoederverwijdering
2007 achterwandverzaking en daarvoor nog 5 gyneacologische kleinere ingrepen..

en nu na 8 maanden na allerlei onderzoeken blijkt dat weer mijn achterwand verzakt is, ben 33 jaar dus nog erg jong..
nu gaan ze me weer opereren over een paar weken en ze gaan de prolift doen(matje)..wie heeft daar ervaring mee en is er een verschil met een operatie zonder matje..wat ik eerst heb gehad..en een prolift? ik vond de gewone achterwandcorrectie erg pijnlijk, meer pijn dan een baarmoederverwijdering..dat verschilt ook nog wel van persoon tot persoon nou moet ik wel zeggen dat de hechtingen erg gezwollen waren zodat er veel spanning op d ewond kwam misschien heeft dat de pijn veroorzaakt..

graag reacties...bedabkt..


Geschreven door: Marian op Dinsdag 3 Maart 2009 om 10:24 Ongepaste reactie?

Hallo:
Mijn baarmoeder was in 2005 al verwijderd en doordat ze toen tijdens de operatie een zenuwbaan hebben beschadigd,zit ik nu al bijna 4 jaar in een rolstoel. De rechterkant en mijn onderbuik en onderrug zijn verlamd.Op 26 mei 2008, heb ik een voor en achterwand operatie ondergaan. Nu bijna een jaar later is alles weer aan het verzakken. Op 17 april gaan ze kijken wat ze er nog aan kunnen doen.


Geschreven door: kim op Donderdag 5 Maart 2009 om 16:20 Ongepaste reactie?

hallo,

kben in november 2008 geopereerd in amersfoort.. Ook ik had een verzakking (endeldarm). Ik ben 23 jaar en dat is dus erg jong, maar waarschijnlijk is het een gevolg van mijn anorexia geweest.. Bij mij hebben ze een matje geplaatst. Er is veel veranderd.. Ik kan weer gewoon naar het toilet en heb geen pijn meer in mijn buik als ik 2 dagen niet hoef (enkel wat druk bij mijn littekentjes). Daarvoor slikte ik alleen maat laxeermiddelen omdat mijn huisarts dat steeds maar weer voorschreef..
Ik heb de operatie als zeer positief ervaren en ben blij dat het is gebeurd.. Wel moet ik nu opletten dat ik vezelrijk eet, genoeg drink en soms ben ik nog wel bang dat er iets fout is omdat ik dan even niet naar het toilet kan, maar dat moet slijten....

Kim


Geschreven door: Nelleke op Zondag 15 Maart 2009 om 18:59 Ongepaste reactie?

Ik ben woensdag geopereerd. Voor en achterwandplastiek. Nadat de catheter eruit is kan ik niet plassen. Er verkrampt iets en de kramp trekt naar mijn bil en zo gaat alles op slot. Ik catheteriseer mij zelf nu en probeer het elke keer weer. Heeft iemand ervaring met die kramp en wat is eraan te doen of moet ik gewoon geduld hebben en gaat het vanzelf weer goed. Voor de rest voel ik me goed. Het is allemaal wel gevoelig, maar dat kan niet anders.


Geschreven door: Monique op Woensdag 18 Maart 2009 om 22:29 Ongepaste reactie?

Hallo dappere dames.
Ook ik word niet vrolijk van wat ik hier allemaal lees.
Ik moet nog een dag voor onderzoeken en dan waarschijlijk een achterwand operatie omdat die is verzakt.
Ik heb wel begrepen dat een verzakking lange tijd later weer kan gebeuren maar niet op zo''n korte termijn.
Jeetje dames dan denk je ook waarvoor deed ik het ook alweer.
Ik hoop dan ook dat er ook positieve berichten zijn en hoor die graag.
Wat betreft de andere dames die zoveel pech hebben na hun operatie wens ik jullie veel succes in de toekomst want ik vind jullie echt dappere dames.
We ondergaan de onderzoeken omdat we geen andere keuze hebben maar het blijft ons prive die geen prive meer is.
Groetjes Monique


Geschreven door: nancy op Donderdag 19 Maart 2009 om 12:40 Ongepaste reactie?

hoi dames

ik heb een paar berichten terug mijn verhaal weggeschreven en nu is er wat meer bekend
ik ga 2 april geopereerd worden voor een 2e achterwand verzakking alleen de operatie zal nu heel anders gaan verlopen.
de operatie zal een volledige buik OK worden, er zullen matjes geplaatst gaan worden bij de darmen en over de top schede heen, dan zullen de matjes vastgeboord worden met schroeven in mijn bekkenbot...een pittig eoperatie dus...de vorige operatie was vaginaal dus zal nu wel heel anders zijn...
de kans op herhaling bij deze operatie is minimaal dus we gaan er voor, de vorige verzakking is nog geen 2 jaar geleden en dat wil je niet elke 2 jaar een zware operatie...

iedereen veel sterkte..

groetjes nancy


Geschreven door: Monique op Donderdag 19 Maart 2009 om 14:58 Ongepaste reactie?

hallo Nancy waar ben je geopereerd en ga je nu weer naar hetzelfde ziekenhuis?
dat moet een tegenvaller geweest zijn dat je nu weer voor hetzelfde geopereerd moet worden.
Ik ben nog niet zover maar ik ben dinsdag by de gyn geweest en ik kan het maar niet van me af zetten het blijft maat door mijn hoofd malen.
Kindjes krijgen is geweldig maar nu komen de complcaties om de hoek kijken.
Wil je mij vertellen hoe jij er mee bent omgegaan en nu weer.
Groetjes Monique


Geschreven door: nancy op Donderdag 19 Maart 2009 om 16:03 Ongepaste reactie?

hoi monique

het is zeker een zware tegenvaller...ik voelde het al in augustus vorig jaar dat het weer mis was maar de gynaecoloog kon er geen verzakking vanmaken....allerlei onderzoeken en 7 maanden later is de diagnose verzakking toch weer gesteld...aan de ene kant een opluchting want het beestje had een naam gekregen maar aan de andere kant een zware tegenvaller natuurlijk.
ik laat de operatie bij de zelfde gyneacoloog doen ...de eerste operatie hebben ze geprobeerd om met een achterwandplastiek de boel te redden..dus geen matje, alleen de boel weer wat strakker maken in dat gebied...dat heeft dus niet afdoende geholpen bij mij....geen fout van de gyn...maar gewoon stomme pech.
ik wist bij de eerste operatie niet wat ik kon verwachten en het is me wel tegengevallen maar dat kwam ook omdat de onlasting niet goed op gang kwam en ik veel obstipatie had en dat deed pijn natuurlijk in dat gebied en de hechtingen waren gezwollen of dan de huid er om heen en dat deed ook veel pijn..het herstel vond ik wel meevallen...

nu word de operatie wel wat zwaarder en zal wat lnager herstel nodig hebben maar ik ga er wel helemaal voor..zal blij zijn als het 2 april is!!
ik ga trouwens naar roosendaal naar het ziekenhuis...
mocht je me ook persoonlijk willen mailen, zeg het maar hoor als je brandende vragen hebt die je liever niet in een forum gooit...
wat heeft de gunaecoloog nu gezegd tegen jou??

groetjes nancy


Geschreven door: monique op Donderdag 19 Maart 2009 om 19:17 Ongepaste reactie?

Hallo Nancy.
Leuk dat ik een mailtje terug kreeg van jou.
Ik heb al een paar jaar een verzakking alleen wist ik dat niet.
Ongeveer 4 jaar geleden ging ik naar de huisarts omdat ik een uitstulping in de schede had en die zei
dat is een stukje darm en kan geen kwaad.ik had last van obstipatie en buikpijn ach dat waren mijn darmen en zakjes gekregen.
2 jaar geleden ben ik bevallen van een prachtige zoon na twee meiden een zoon wat een rijkdom en ik vroeg de veloskundige of er niet iets in de weg zat.
Zei zij me dat is je baarmoeder maak je maar geen zorgen kan geen kwaad.
Nu twee jaar later krijg ik last met uitplassen en weer mijn darmen.
Nu zelf maar de stap genomen naar de gyn en maandag geweest.
Nu kom ik erachter dat mijn achterwand verzakt is en hij begrijpt niet waarom ik niet kan uitplassen en er urine achterblijft in de blaas.
Dus 7 april een hele dag onderzoeken nou ik ben best geschrokken van wat er allemaal bij komt kijken dit had ik niet verwacht.
Ik zit met honderden vragen want ik ben bang wat de uitkomst ook is van al die onderzoeken die achterwand zal omhoog moeten worden gehaald en wat staat me nog meer te wachten.
Tja soms is het beter een man te zijn dan heb je die dingen niet.
Ik moet zeggen dat ik je wel super positief vind knap hoor het helpt zeker positief in het leven te staan.
Ik ben in Gorinchem geweest daar is ook mijn zoontje geboren en een mooie herinnering aan.
Groetjes Monique

Nu 2 jaar later krijg ik last met niet kunnen uitplassen


Geschreven door: nancy op Vrijdag 20 Maart 2009 om 14:03 Ongepaste reactie?

hoi monique

ja vervelend he als je niet weet wat je nog te wachten staat.
ik vind het vreemd van dat plassen, ik heb ook urologische onderzoeken gehad begin dit jaar..misschien is bij jou niet alleen de achterwacnd verzakt maar ook de voorwand?
bij een achterwand heb je geen problemen met plassen normaal omdat dat helemaal niet in dat gebied zit. problemen met ontlasting en ontlasting niet kwijt kunnen zijn d eklachten die ik ken...ik heb zelf een heel zwaar gevoel de hele dag in mijn onderbuik en zit nu ook al 3 maanden volledig in de ziektewet...zodra ik til of iets doe heb ik pijn.
de achterwand zullen ze niet omhoog halen maar ze zullen de achterwand gaan verstevigen, meestal is een achterwandplastiek de eerste oplossing, dat heb ik ook gehad de 1e keer, dan maken ze de bekkenbodemspieren die daar tussen liggen wat korter en maken ze de wand weer strak..zodat de bolling van de darmen weg blijft.
met matjes werken doen ze meestal niet meteen of het moet al een flinke verzakking zijn.
in ieder geval bij mij in het ziekenhuis en elk ziekenhuis en arts is anders.
ik hoop voor je dat je snel weet wat er aan de hand is en dat je verder kunt...ik weet dat me nu weer een zware operatie te wachten staat maar ik kijk er alleen maar naar uit..weer leven zonder pijn e weer kunnen werken en met de kids leuke dingen doen..

meis positief blijven...het komt allemaal goed!!!
de operatie zelf vond ik wel meevallen op een paar klachten in de eerste week na..herstel ging vrij vlot maar je moet wel rekenen op minimaal 6 weken....

groetjes nancy


Pagina 7 van 21 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)