Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jacqueline

Geschreven op: Vrijdag 2 November 2007 om 21:26
Ongepast of beledigend?

Ik ben 6 weken geleden geopereert aan een baarmoeder verzakking, blaasverzakking en darmverzakking. Ik ben afgelopen woensdag op controle geweest en heb tehoren gekregen dat de operatie niet gelukt is. Alleen de baarmoeder is gelukt. De blaas en de darmen zitten maar net vast. Ik moet nu voor een tweede beoordeling naar het albert schweitzer ziekenhuis in zwijndrecht naar gynaecoloog Hogewoning volgens mijn eigen gynaecoloog hoort deze gynaecoloog tot een van de beste van Nederland op het gebied van verzakkings operaties en het plaatsen van een matje onder de blaas en darmen.Dat moet ik dan maar geloven. Ik heb bij de bib en op internet gezocht naar informatie over het plaatsen van matjes, maar daar is bijna niets over te vinden. Wel heb ik gelezen dat een gynaecoloog schreef dat een matje soms niet geacepteerd wordt door het lichaam. Het matje kan niet meer verwijdert worden stond er bij geschreven.Ook kon het matje gaan schuren tegen de blaas, waardoor je weer incontinent kan worden. Ik schrok van dit berichtje. Mijn eigen gynaecoloog heeft het erover om een matje teplaatsen maar wil eerst het oordeel horen van een tweede arts. Over 3 weken kan ik al in dat andere ziekenhuis terecht daar heeft mijn gynaecoloog zelf geregeld. Anders had ik op een lange wachtlijst gekomen.Mijn eigen gynaecoloog zei als het lichaam het matje accepteert zit het als een huis en gaat het nooit meer los.heeft iemand misschien een positieve of negatieve ervaring met het plaatsen van een matje.En zijn er nog meer mensen die al bij de eerste na controle te horen kregen dat de operatie gedeeltelijk mislukt is? Welk ziekenhuis zou het beste zijn op het gebied van verzakkings operatie''s?  

Reacties op dit bericht:

Pagina 4 van 9 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9]

Geschreven door: anneke op Zondag 4 December 2011 om 21:14 Ongepaste reactie?

Ik ben dit jaar [16 maart 2011 ]geopereerd aan een verzakking , de baarmoeder is vastgemaakt aan de bilspier en de blaas omhooggehaald. maar in augustus kreeg ik al weer dezelfde klachten, en nu moet er een matje in , ik zie er erg tegenop, weer 6 weken verder, en er zijn risicoos aan
verbonden heb ik gelezen.dus ik vraag me af zijn er nog andere alternatieven?


Geschreven door: sylvia krijger op Zaterdag 10 December 2011 om 11:02 Ongepaste reactie?

ik heb ook een verzakte endeldarm .en verlies vaak ontlasting zonder dat ik het merk.mn gyno zegt dat een operatie niet helpt voor dit soort klachten .ik rijd op een taxi en weet niet hoe ik nu verder kan zoeken naar een oplossing .mn baarmoeder is in 2005 al verwijderd en ik heb pas een blaasoperatie achter de rug .nu zou ik graag van deze ellende afkomen want ik heb altijd buikpijn rugklachten enz .wat zou ik nu nog voor stappen kunnnen ondernemen .kan ik evt voor een secondopinion vragen gr sylvia


Geschreven door: hillie op Maandag 9 Januari 2012 om 11:25 Ongepaste reactie?

Pfff, al die verhalen, zit zelf ook met die ellende.
Mei 2010 2 matjes gekregen, al 2 x restjes verwijderd, 1 x operatief, de andere kon het zo weggehaald worden.
Maar weer klachten, bruine afscheiding, bij de huisarts geweest, die ziet het matje dus gewoon zitten.
Volgende week weer naar de gynaecoloog.
Van mij mag ie eruit, alleen lees ik nu dus dat dat niet zo gemakkelijk is.
Ik zelf zou iedereen afraden een matje te laten plaatsen.
Als ik dit van te voren had geweten was ik er niet aan begonnen.


Geschreven door: simone op Donderdag 19 Januari 2012 om 13:29 Ongepaste reactie?

nooit nooit begin er niet aan!!!
die matjes het is alleen maar ellende
Het is een ramp,als je er niet tegen kan.
Loop nu zelfs op de pijn poli met allerlij pijnlijke behandelingen.
Hoe knap sommige artsen ook zijn denk er goed overna.want er in is er niet zo maar weer uit.Het kan soms wel maar geeft weer veel klachten.


Geschreven door: kaatje op Maandag 6 Februari 2012 om 19:23 Ongepaste reactie?

Januari 2011 heb ik mijn baarmoeder en baarmoederhals moeten laten verwijderen. In december is mijn vagina top vastgehecht. Vorige week op nacontrole geweest. Alles zag er goed uit zei de gyn. Ik ben deze week net weer volledig aan het werk.Tot mijn schrik zag ik dat ik weer een verzakking heb!
Zijn er meer mensen die na het vasthechten van de vagina top zo snel weer een verzakking hebben?


Geschreven door: Rajana op Dinsdag 7 Februari 2012 om 14:21 Ongepaste reactie?

Hallo,

Heeft iemand ervaring met verkalte myomen? Deze zijn vorige week bij mij geconstateerd en zouden de oorzaak ijn van mijn pijnklachten.

De behandeling startte op de poli urologie en ik kreeg een verwijzin voor gynaecologie. De eerst mogelijke afspraak echter is pas op 6 maart mogelijk. Ik weer terug naar urologie, zodat de specialist een eerdere afspraak kan veroorzaken. Tot nu toe heeft zij niet gereageerd.

Verder keek ik naar de wachtlijsten voor de operatie waarbij de baarmoeder wordt verwijderd: ik vermoed toch dat dit bij mij noodzakelijk zal zijn? Weer meer dan een maand ... ??

Ik kan toch niet 2 tot 3 maanden in deze toestand blijven?

Graag hoor ik jullie ervaringen hiermee.


Geschreven door: Sylvia Willemse op Donderdag 29 Maart 2012 om 21:58 Ongepaste reactie?

Hoi Marie, dit verhaal wat jij nu op deze forum schrijft, maakt mijn zus nu mee al anderhalf jaar alleen maar pijn door een kunstof matje , die waarschijnlijk afgestoten word, is geplaats in AMC amsterdam door dokter Roovers die mijn zu helemaal niet meer te woord wil staan omdat hij de matjes afneemt en er provicie op krijgt in Amerika zijn deze afgekeurd en hij heeft ze toch geplaats! Mijn zus is 2 weken geleden bij Zembla op tv geweest over die matjes! Ze is vandaag naar een ziekenhuis in Nijmegen geweest bij een hele goede arts, die heeft haar verteld dat het matje er niet uitgehaald kan worden omdat ze anders de darmen beschadigen. Ze zal dus moeten leven met veel pijn en 8 tramadol per dag! Het word warschijnlijk de pijnpolie! Meneer Roovers wil ik ng heel hartelijk danken voor wat hij mijn zus heeft aangedaan. Hij wist nl. dat deze matjes in 2008 al niet goed waren, maar vind geld belangrijker dan zijn patienten!


Geschreven door: Sylvia Willemse op Donderdag 29 Maart 2012 om 22:34 Ongepaste reactie?

Hoi Marie mijn zus heeft een aantal jaren geleden haar baarmoeder moeten laten verwijderen en heeft toen een matje van varkensblaas gehad die losgelaten was en anderhalf jaar geleden is zij geopereerd in het AMC en is er een kunstofmatje geplaats met alle gevolgen van dien dit matje is gaan krimpen en omkrullen en heeft nog altijd veel pijn veroorzaakt, ze is inmiddels naar het Radboud in Nijmegen geweest vandaag en daar kunnen ze dit matje niet verwijderen omdat ze anders de darmen nog meer beschadigen, dus moet ze waarschijnlijk naar de pijnpolie. Ze slikt 8 tramadol en heel veel middelen om naar het toilet te kunnen.Mijn zus is 2 weken geleden op vrijdagavond bij Zembla op tv geweest over inplantaten! Misschien heb je het wel gezien! In het Radboud zitten goede artsen die gespecialiseerdt zijn in die matjes misschien moet je het daar een proberen! groetjes Sylvia


Geschreven door: bep op Zaterdag 7 April 2012 om 20:12 Ongepaste reactie?

:ik lees nogal wat zie dat het bij veel mensen mis gaat moet ik dit wel laten doen? Gr


Geschreven door: bep op Zaterdag 7 April 2012 om 21:35 Ongepaste reactie?

:ik lees nogal wat zie dat het bij veel mensen mis gaat moet ik dit wel laten doen? Gr


Pagina 4 van 9 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)