Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

hendrina

Geschreven op: Maandag 29 November 2004 om 15:34
Ongepast of beledigend?

Een maand of vier geleden heb ik een achterwandplastiekoperatie gehad
Dezelfde klachten zijn weer terug. Heeft iemand hier ook ervaring mee zo snel na zo n operatie 

Reacties op dit bericht:

Pagina 3 van 20 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Karin op Zondag 21 Oktober 2007 om 20:15 Ongepaste reactie?

Volgende week dinsdag 30 oktober word ik geopereerd door de gyn. en wordt er een voorwandplastiek uitgevoerd. Ik schrik erg van de berichten dat je echt erg weinig mag en kan doen na de operatie. Ik heb een jong gezin met jonge hond, dus rust nemen zie ik niet erg gebeuren.

verder vraag ik me af wat nu de echte consequentie van de operatie is. Heeft de operatie gevolgen voor de sexuele om gang met je man, is de terugkeer van een verzakking waarschijnlijk. Kortom, wie heeft goede ervaringen met een voorwand plastiek?


Geschreven door: A op Woensdag 24 Oktober 2007 om 23:17 Ongepaste reactie?

Hoi woefie
Ik was zwanger in juni 2006 van mijn derde kind en in augustus 2006 kwam de verzakking van mijn baarmoeder aan het licht. Ik was toen net een paar maanden 33 jaar. Ik ben nu 34 jaar en ben op 3 okt 2007 geopereerd; er is een voor-en achterwand plastiek uitgevoerd. Ik bleek namelijk niet alleen een verzakking te hebben van mijn baarmoeder, maar ook van mijn blaas en darmen. Pijn had ik in mijn onderbuik. Ik heb drie kinderen, maar inderdaad baarmoeder eruit vond ik ook erg drastisch en volgens de gyn. van een kennisje van me krijg je toch wel wat overgangsklachten ook al laat je de eierstokken zitten (is erg doorbloed gebied namelijk, was haar verklaring). Volgens mijn gyn. was de kans op een volgende verzakking wel kleiner als je de baarmoeder eruit zou halen, maar niet uitgesloten, dus waarom eruit ?


Geschreven door: A op Woensdag 24 Oktober 2007 om 23:34 Ongepaste reactie?

hoi Karin
Ik heb zelf een voor en achterwand plastiek laten doen (3 okt jl) en heb eveneens een jong gezin met hond. Je zal echt wel je rust moeten nemen om de weefsels weer goed te kunnen laten hechten op hun "nieuwe plaats", anders heb je kans weer terug te zijn bij af. Zwaar tillen is volgens mijn gyn. ongeveer 3 weken uit den boze (kleine kinderen, stofzuiger en boodschappen). Daarna alles met mate. Neem zoveel mogelijk hulp aan van anderen. Luister naar je lichaam. Wat de hond betreft; werd ook afgeraden die zelf uit te laten ivm trekken en evt. onverwachte bewegingen. Ik heb nu een gentle leader en kan zelf de hond uit laten sinds een paar dagen. (grote Duitse Herder)Op sexueel gebied kan ik je niet zo veel vertellen, penetratie mag pas na de controle bij de gyn. De rest doet het nog goed en voelt niet anders. Volgens mijn gyn. ontstaan verzakkingen door heel soepel bindweefsel en de kans op herhaling is aanwezig (binnen welk tijdsbestek is onbekend)Zwaar tillen etc. kan het versnellen. Vooralsnog heb ik goede ervaringen met een voorwandplastiek, voor hoe lang weet ik niet (ik hoop heel lang !!) smiley


Geschreven door: Sanne op Vrijdag 26 Oktober 2007 om 11:07 Ongepaste reactie?

Ik ben vorig jaar (toen net 3smiley geopereerd aan voor en achterwand. Op zich allemaal heel goed gegaan. 6 weken rust genomen (met twee kleine kinderen (geboren 2003 en 2005) best lastig, maar je partner heeft recht op zorgverlof en dat heeft bij ons veel gescheeld) maar daarna bleken de operatiewonden aan elkaar verkleefd. Dus weer een operatie ondergaan om dit te herstellen (anders was sex onmogelijk en dat was natuurlijk niet de bedoeling)en uiteindelijk leek het redelijk te gaan. Nu zijn we echter ruim een jaar verder en draag ik alweer enkele maanden een ring en opperde mijn gyn. deze week toch een matje. Ik heb nog steeds veel problemen met uitplassen, slik weer structureel laxeermiddelen en hardlopen (mijn belangrijkste uitlaatklep) lukt nog altijd niet. Op zich sta ik er niet negatief tegenover (ondanks alles is het me niet echt tegengevallen allemaal), maar een definitieve beslissing stel ik nog wel even uit. Ik was op zoek naar ervaringen met een matje. Iemand?


Geschreven door: Sanne op Vrijdag 26 Oktober 2007 om 11:09 Ongepaste reactie?

Ik schreef dus dat ik 38 was tijdens de 1e operatie. Waar die smiley nou vandaan komt?


Geschreven door: m op Maandag 29 Oktober 2007 om 09:34 Ongepaste reactie?

Ik ben 28 en heb eeb zware blaasverzakking en moet geopereert worden omdat er voor mij geen gepaste ring bestaat.
Zie er wel tegen op, maar zo kan het ook niet, mijn blaas hangt er vaak voor een gedeelte uit.
Ik heb sinds mijn derde zwangerschap last van deze klachten.
Wie heeft ook deze ervaring.


Geschreven door: chris op Dinsdag 30 Oktober 2007 om 18:27 Ongepaste reactie?

Pfff ik word niet blij van deze verhalen geloof ik. Ik ga volgende week naar de Gyn. voor een achterwand verzakking. Loop ik al een tijd mee maar omdat er nog een kinderwens was (inmiddels vervuld smileyis er nog niets aan gedaan. Nu onze dochter 1,5 is wil ik toch weten of een operatie mij verder helpt. Ik heb nu problemen met ontlasting kwijtraken (moet mee duwen) en heb soms ook wat verlies van kleine beetjes ontlasting, ook tijdens het vrijen. Heel vervelend allemaal. Maar als ik de berichten hier lees vraag ik me af of ik wel beter af ben met een operatie? Momenteel volg ik bekkentherapie en staat de bekkenbodemspier continu onder te hoge spanning. Dat geeft behoorlijke pijnklachten vooral tijdens de menstruatie, dan kan ik niet langer als een paar minuten achter elkaar staan en voelt het of er iets naar beneden zakt. Ik ben trouwens 36 en heb vrij kort na elkaar 3 kinderen gekregen, waarvan de laatste 2 met een schoudertje bleven ''hangen''.
Iemand misschien ook deze ervaringen?


Geschreven door: margreet op Dinsdag 13 November 2007 om 20:09 Ongepaste reactie?

hoi allemaal,
hier een bericht van iemand die op 1 november 2007 net geholpen is met een voorwandplastiek. Ong 10 jaar geleden heb ik een sacropexie gehad. Dat is de baarmoeder ophangen met een matje wegens verzakking en een achterwandplastiek.
anderhalf jaar later is de voorwand gaan zakken. Nu heb ik dat laten verhelpen. Er was geen matje nodig maar bij recidief doen ze dat wel.
Ik ben donderdags geopereerd aan de voorwandplastiek en zaterdags al weer thuisgekomen met een suprapubische catheter. Die mocht dinsdag eraf. Al met al vond ik alles meevallen maar ik denk dat dat heel persoonlijk is. Ik heb nergens last van . Ben snel moe maar moet me overal in temperen anders doe ik te veel. Heb weinig pijn gehad. Maar ik moet zeggen dat ik met een positieve houding het ziekenhuis ben ingegaan en niet nerveus of zenuwachtig was. Ik had meer een houding van wat moet dat moet nu eenmaal gebeuren.


Geschreven door: chris op Dinsdag 20 November 2007 om 20:00 Ongepaste reactie?

Hoi Margreet,

Fijn dat er nog een positieve reactie bijgekomen is. Ik zit te wachten op de oproep voor de opname voor de achterwandplastiek. Volgens de Gyn. zal ik na de operatie en herstel periode merken dat ik veel minder pijn zal hebben en ook zou het ''zakkende'' gevoel en de kramp weg moeten zijn omdat de darm dan weer op zijn plaats zit. Schijnt nu als een soort zwanenhals te lopen. Ondanks de negatieve ervaringen die ik lees wil ik het toch laten doen. Ik vind dat ik nu gewoon teveel klachten heb die me beperken in het dagelijks leven en ik ben pas 36. Ik vond het prettig jouw berichtje te lezen omdat ik ook het ziekenhuis in ga met het gevoel van: het moet gebeuren en het zal wel goedkomen. Angst voor de operatie en de pijn heb ik ook niet echt al zie ik wel enorm op tegen het niets mogen doen de 1e 6 weken omdat ik 3 kleine kinderen heb. 6, 4 en 1,5 jaar.


Geschreven door: margreet op Donderdag 22 November 2007 om 15:14 Ongepaste reactie?

hoi chris,
ik kan je helemaal begrijpen. Bij mijn achterwandplastiek en baarmoederophanging had ik ook een meisje van 2 en een jongen van 5. Je moet er enorm aan wennen en erom denken dat je ze niet mag tillen en ook niet bijv. op de fiets in het kinderstoeltje zetten. Bij mij hebben mijn man, familie en de buurtjes ontzettend goed geholpen. Anders moet je thuishulp regelen. En bij boodschappen erom denken dat je geen doos melk in je karretje zet maar bijv pak voor pak in je kar zetten. Maar alles went hoor en hier kom je ook wel doorheen. Alvast sterkte en mocht je nog wat willen weten, hoor ik het wel.


Pagina 3 van 20 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)