Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Linda

Geschreven op: Zondag 7 Mei 2017 om 21:53
Ongepast of beledigend?

Allergische reactie op afscheiding? Wie kan me helpen?

Ik heb al ruim 15 jaar vaginale klachten. Er is in de behandeling altijd uitgegaan van een schimmelinfectie. In eerste instantie een keer of 4/5 per jaar medicatie, vervolgens maandelijks fluconazol, later wekelijks. Het hielp altijd maar even. Verder houd ik rekening met mijn voeding, suikervrij, ik draag alleen wijde kleding, was mijn ondergoed op 90 graden, was mijn vagina niet met zeep, droog het niet met een handdoek etc. Het beÔnvloed mijn leven enorm. Ik ben vaak bij huisarts gynaecoloog en vulvapoli geweest. Duidelijkheid hen ik nooit gekregen.

Nu heb ik weer een heel branderig gevoel, als ik kijk zie ik op precies die plek afscheiding. Ik heb geen jeuk. Flucinazol helpt niet.

Heeft iemand ervaring met een andere oorzaak van deze klachten dan een schimmelinfectie? Ik heb het idee dat mijn huid heel sterk reageert op mijn eigen afscheiding, een soort allergische reactie. Zou dit kunnen? Of is het mogelijk dat de ph graad van mijn vagina zo afwijkend is dat dit voor irritatie zorgt?

Ik ben inmiddels wanhopig en hoop via dit bericht verder te komen.  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Therese op Woensdag 31 Mei 2017 om 13:35 Ongepaste reactie?

Hallo Linda, na drie jaar doktoren kwam bij mij uiteindelijk de diagnose door een oplettende gynaecoloog in een privť kliniek dat ik eczeem heb in de vagina. De afscheiding verhoogt vochtgehalte in vagina en daardoor jeuk! Weer met water/douchen hopend op verlichting maar daarmee maak je het dus alleen maar erger. Ik hoop dat deze ervaring je verder kan helpen. Wel iets om mee te leren leven maar met juiste zalven in ieder geval van de jeuk af! Sterkte.


Geschreven door: Yvonne Tuin op Woensdag 7 November 2018 om 12:21 Ongepaste reactie?

Dit heb ik ook zo gehad. Sinds drie jaar steeds jeuk en een branderig gevoel van onderen. Ik kreeg steeds ook zalf voor een schimmelinfectie en ook vaginale tabletten. Niks hiekp, tot ik bij toeval bij een vervangende huisarts kwam en die vertelde dat het heel iets anders was. Toen ben ik doorgestuurd naar de gyneacoloog en toen bleek ik lichen sclerosus te hebben. Dit is een ongeneeslijke huidaandoening die meestal aan de schaamlippen en de anus zit. Je kunt hier veel over op internet vinden. Ik heb nu een goede zalf en die helpt me echt goed.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)