Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

ervaringen ring/pessarium

Geschreven op: Maandag 6 Augustus 2012 om 21:42
Ongepast of beledigend?

Dag allemaal,

Ik ben 10 maanden geleden bevallen en heb na die tijd veel klachten overgehouden die passen bij een blaasverzakking. Geen urineverlies (gelukkig) maar wel een drukkend gevoel van onderen, dreunend gevoel bij elke vorm van druk in de buik ( rennen, springen, hoesten, lachen). Na vele maanden bekkenbodem oefeningen en behandeling van een bekkenbodemtherapeut ga ik binnenkort terug naar de gynaecoloog. De therapeut adviseert om toch een ring te proberen ook al vond de gynaecoloog het eerder ''nauwelijks'' een verzakking te noemen.( ik voel zelf wel duidelijk een pingpongbal net van binnen aan de voorkant)
Ik zie er erg tegenop, maar dagelijks de confrontatie met mijn ''verzakte onderkant'' vind ik ook erg frustrerend...
Zijn er dames met een ring en wat zijn jullie ervaringen? Is het enigzins te doen om zelf zo''n ring er in en er uit te halen? En hoe moet dat met gemeenschap en tampons? Trekt zo''n ring de boel niet helemaal breed?

Groeten Eva 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Danny op Woensdag 8 Augustus 2012 om 11:32 Ongepaste reactie?

Hallo Eva.
Ik heb van de gynaecoloog allerlij ringen en kubussen meegekregen om uit te proberen.
Ik vind zelf de kubus het prettigst aanvoelen maar niet gemakkelijk in te brengen en uit te halen.

Maar je kunt hierover niets terug vinden op internet....ik tenminste niet.

Ik heb een vrij grote verzakking van zowel voor als achter, en de klachten van een zwaar gevoel en moegevoel worden minder maar ik verlies wel meer urine .....het is kiezen tussen 2 "kwaaden" voor mij.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze info

groetjes van Danny


Geschreven door: eva op Zondag 16 September 2012 om 09:20 Ongepaste reactie?

Hierbij nog even een terugkoppeling (wie weet heeft iemand er nog eens wat aan) Niet dat er veel reacties op mijn vraag zijn gekomen smiley, ik heb inmiddels de ring, en ondanks dat ik het idee daarvan echt niet ''hip en aantrekkelijk'' vindt brengt het mij veel positiefs!
Voordelen die ik ervaar:
- Ik voel hem niet!
- Het drukkende gevoel met lachen/hoesten is veel minder/weg
- Stukjes rennen of springen gaat ook weer
- Het voelt alsof mijn ''bodem'' mijn organen weer kan dragen
- Ik ben er vrolijker door!!
- Ik kan hem er zelf in en uit doen
- Tampons gebruiken gaat ( gek genoeg) ook gewoon met ring!

Misschien helpt bovenstaande info als je voor dezelfde problemen komt te staan!

gr. Eva


Geschreven door: Riet op Woensdag 8 Februari 2017 om 19:58 Ongepaste reactie?

Ik heb ook een behoorlijke verzakking en heb al 6 jaar een ring.
Eerst jaren met een vervelend en uitpuilend moe gevoel gelopen.
Voor mij is het een verademing, ben er nog steeds blij mee.

gr Riet.


Geschreven door: Naomi op Donderdag 30 Maart 2017 om 11:16 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb sinds kort een ring. Vanwege mijn zwangerschap daardoor zakte alles naar beneden.
Maar soms als ik voel zit de ring bovenin.
Kan dat kloppen?


Geschreven door: Franne op Zondag 25 November 2018 om 09:47 Ongepaste reactie?

Ik had al 12 jaar een blauwe rondeschotel met in het midden een gat. Nu blijkt dat er van binnen schuurplekjes zaten die gingen bloeden. Na 16 weken niks in is dat nu weg. Ik kreeg nu een kubus maar vind het uithalen pijnljjk. Er komt altijd een gedeelte van de vagina stukje mee als ik dat doe en dat is even pijnlijk. Daarna is het weg. Ik gebruik vaginale zetpillten premeneo duo. Mag geen hormonen..dit helpt goed maar wordt niet vergoed. Nu kreeg ik een ringpessarium met dikke rand en een vlies met gaatjes in het midden. Deze dikke rand zakt er steeds uit. Rotding. Voel mij hopeloos dat ik aldoor wordt geconfronteerd met dit gedoe. Ik ga mijn blauwe schijf maar weer indoen. Mag van de huisarts. Ik heb een gekantelde baarmoeder en vraag mij af of dat het inblijven van hulpmiddelen bemoeilijkt?


Geschreven door: Yzoltan op Woensdag 13 Maart 2019 om 09:44 Ongepaste reactie?

Beste allemaal,

Was op zoek naar ervaringen met pessariumgebruik op het internet en vond deze site/ dit forum.
Heb sinds 1 dag een pessarium; geplaatst door gynaecoloog, maar het ding wordt er vakkundig door mijn eigen lichaam uit geperst?! Baal als een stekker, hij ligt constant vertikaal in mijn vagina en steekt soms zelfs naar buiten. Heb hem vanmorgen vroeg om half 6 er maar uitgehaald zelfs; wt een opluchting! Moest hem wel 10 x per dag terugduwen! Na elk loopje met de hond voelde ik hem weer naar beneden komen langzaam. Nu nieuwe afspraak met de gynaecoloog gemaakt; kan er gelukkig binnen 1 dag terecht! Denk dat ik een te klein pessarium heb? Maar mijn angst is dat dit dus zal gebeuren met lke ring..... ook kreeg ik meer afscheiding, zelfs ietwat bloederig. Dus geen succes tot nu toe bij mij! smiley


Geschreven door: Matha op Zaterdag 16 Maart 2019 om 20:49 Ongepaste reactie?

Wie heeft ervaring met het verwijderen van kubuspessarium?
Volgens gynaecoloog prima te doen als je ook tampons hebt gebruikt, maar dat is echt wat anders.


Geschreven door: Yzoltan op Maandag 18 Maart 2019 om 11:40 Ongepaste reactie?

Geen ervaring hiermee, wl met pessariumverwijderingen!
De maat die ik n heb gekregen doet mij t veel pijn bij het verwijderen! Hij heeft mij zelfs 2 maten groter nu gegeven, echt ''huge''! Gelukkig 2 april weer afspraak; dan vraag ik om een maatje kleiner.
Omdat het zo pijnlijk was bij het verwijderen (zelfs bloederig!) heb ik hem ook niet meer ingebracht.... smiley
Jij succes ermee! Het lijkt mij dat hier niet veel reacties trouwens opgezet worden o.h.a..... smiley


Geschreven door: anca op Dinsdag 7 Mei 2019 om 10:11 Ongepaste reactie?

Kubuspessarium.
Ik gebruik meer dan 10 jaar een kubuspessarium. Is me heel goed bevallen. ''s Morgens er in, ''s avonds er uit. (net als tandenpoetsen ; )) . Ik ben 60+.
Eind 2018 meer verzakking van de vaginawand aan de voorkant. Gynaecoloog heeft ringpessarium geplaatst. Daarna begon de ellende: hij viel er uit, grotere maat blokkeerde functie ontlasting, andere ring schoot er ook telkens uit. Kortom, geen succes. Ik ben dus weer terug bij de kubus.
Van de kubuspessarium hebben de 3 gynaecologen geen verstand en/of ervaring. Dus helemaal niet van de kubus-tandem pessarium. Wie heeft hier ervaring mee?


Geschreven door: Mo op Maandag 2 December 2019 om 22:06 Ongepaste reactie?

Ik heb sinds vorige week een ring gekregen. Ik heb een 2e graad verzakking over gehouden van mijn bevalling (2e kindje). Ik had een heel andere soort verwachting erbij. Ik dacht dat dat ding horizontaal er in zou zitten smiley niet dus. De gynaecoloog vertelde dat Door het dragen van de ring, de verzakking ook minder kon worden. Heeft iemanddaar ervaring mee?


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden gendexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patint zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)