Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

mira

Geschreven op: Maandag 21 Augustus 2006 om 19:51
Ongepast of beledigend?

hoi allemaal ,ik ben pas 29 en heb 2 zware bevallingen gehad en ik heb een voor en achterwand verzakking,ik vind me hier best wel jong voor.
of hebben dat meerdere jongere vrouwen.
hoe gaat een operatie ,en hoe herstel je hiervan.
en heeft een operatie dan ook voor of nadelen voor het vrijen.
kan iemand me hier iets over vertellen want ik vind dit best wel eng.
dank je wel alvast 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: sylvia op Woensdag 23 Augustus 2006 om 22:35 Ongepaste reactie?

ik was 27 toen bij mij een verzakking wed gekonstaterd ben ermee blijven lopen tot mijn 36 had er verder geen last van Op mijn 36 heb ik mij laten opereren.ivm mijn verzakking van het hele onderstel.blaas baarmoeder en endeldarm .Na de operatie 6 weken NIETS doen veel rusten ,daarna de blaas opnieuw trainen.Nu achteraf ben ik blij dat ik het heb laten doen heb nergens geen last meer van .Het hele herstel duurt toch ongeveer 6maanden .


Geschreven door: mira op Donderdag 24 Augustus 2006 om 14:24 Ongepaste reactie?

heel erg bedankt voor je antwoord,al zijn 6 mnd wel heel lang,vooral als je kleine kinderen hebt.groetjes..


Geschreven door: sylvia op Donderdag 24 Augustus 2006 om 14:37 Ongepaste reactie?

Dat is ook de reden dat ik de operatie uitgesteld had mijn zoon was toen 9 jaar en op die leeftijd kunnen ze zichzelf goed redden en ook meehelpen bij het huishouden .je mag n.l.6weken ook niets tillen ook geen volle wasmanden,koken wel maar geen zware ketels,stofzuigen mag ook niet en nog meer van die huishoudelijke karwijtjes.Zelf mag je ook 4a6weken geen autorijden.Je moet zorgen dat je hulp krijgt ik had gelukkig mijn moeder die mij extra kwam helpen.Ja die 6maanden is wel lang maar je moet ook je blaas opnieuw trainen om de haverklap naar de w.c. en dat wil in het begin nog wel eens mis gaan.Laat je goed voorlichten en probeer het uit te stellen tot de kinderen groter zijn.Ik heb zelf geen nadelen ondervonden met vrijen gr sylvia


Geschreven door: mira op Vrijdag 25 Augustus 2006 om 15:05 Ongepaste reactie?

ik ben nu wel wat geruster,dank je,toch blijf ik het een beetje eng vinden,er zal maar iets fout gaan brrrr


Geschreven door: renate op Vrijdag 25 Augustus 2006 om 22:22 Ongepaste reactie?

ik ben 36 jaar,en vorig jaar heb ik voor en achterwand operatie gehad,en mijn baarmoeder is verwijderd.ik heb 2 kinderen van 6 en 2 maar na lange tijd fysio heb ik me toch laten opereren ,mijn blaas was te veel gezakt.na een maand of 8 kan ik weer pijnloos tillen.ik heb er geen spijt van ,je gaat je echt beter voelen .praat er eens over met je gynaecoloog.veel sterkte.


Geschreven door: mira op Zaterdag 26 Augustus 2006 om 11:52 Ongepaste reactie?

bedankt allemaal voor jullie antwoorden,ik had er ook nog nooit van gehoord van verzakkingen via de vagina,en van mijn vriendinnen heb ik begrepen dat ze dat allemaal niet kennen dus ik schaamde me echt dood toen ik bij mijn huisarts kwam.nu weet ik dat ik niet de enige ben.ik zal nog wel even wachten met opereren tot mijn kinderen groter zijn,want ik zal niet weten hoe ik dat allemaal zou moeten doen.mijn moeder is zelf steeds ziek ,mijn man werkt veel dus ik zou het toch alleen moeten doen.
zelf had ik wel begrepen van de gyn dat ze soms de vagina nauwer moeten maken.en dat het soms te nauw word gemaakt,en dat die verzakkingen wel weer terug kunnen komen.daar ben ik dus wel een beetje van geschrokken.
maar ze kunnen wel veel op vandaag ,dus ik wacht wel af.bedankt nog .groetjes


Geschreven door: Wil op Donderdag 31 Augustus 2006 om 16:43 Ongepaste reactie?

Ikzelf krijg ook een achterwandverzakking operatie en darmverzakking tegelijk dus twee specilisten,ik ben wel wat gewend maar toch vind ik het een beetje eng via mijn buik doen ze dat,ben heus wel veel gewend de laatste tijd al drie operatie,s gehad in twee jaar tijd maar toch,en ja je hoort er nooit iemand over deze operatie,s dus kan je er nooit eens met iemand over praten,maar gelukkig heb ik wat aan deze lotgenoten forum.

Gr Wil


Geschreven door: woefie op Dinsdag 3 Oktober 2006 om 20:09 Ongepaste reactie?

Ik ben benieuwd wat jullie klachten waren. Ik zelf heb veel spierpijn in mijn bovenbenen aan de achterkant, en in mijn billen. Ik kan niet goed uitplassen.
Ik heb veel pijn aan mijn bekken en heb een te strakke bekkenbodemspier.
Ik ben al heel lang hiervoor in behandeling, maar de bekkenbodemspier kan niet ontspannen. Ik heb een bijna totaalruptuur gehad bij de eerste en heb een aantal jaren daarna ook nog een hersteloperatie gehad, voor het littekenweefsel. Ik draag al een aantal jaren een ring. Momenteel heb ik veel last rond mijn menstruatie. Ik heb dan pijn in mijn vagina en kan niet lang staan. Ik heb het gevoel of er een steen inligt. Ik heb met hoesten en niesen ook het gevoel dat het naar buiten stulpt.
Ik loop al een aantal jaren met klachten , maar de gyneacoloog vind mijn verzakking op het zicht, niet zo vreselijk. Hij zegt dat hij de ring prima vind en een andere oplossing is de baarmoeder verwijderen. daar zit ik ook niet op te wachten. Er is toch ook een mogelijkheid om de baarmoeder op te hangen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Ik heb trouwens als ik op de wc zit ook een bobbel aan een kant van mijn anus.
Als ik hier naar laat kijken, dan lig ik en dan is de bobbel er niet.
Is dit ook herkenbaar?

Help!!!! Woefie smiley


Geschreven door: mira op Donderdag 5 Oktober 2006 om 12:51 Ongepaste reactie?

hoi woefie.ja hoor ik herken die klachten wel .als ik op de wc zit heb ik het gevoel dat onder alles uitzakt.ook iets bij mijn anus.
als je ligt zie je dat inderdaad niet omdat zich dan alles ontspant..
ik doe veel bekkenbodem oefeningen maar ik merk eerlijk gezegt geen verschil..
bij mij zijn mijn verzakkingen ook te licht volgens de arts .maar ik heb dagen erbij dan kan ik bijna niet poepen zeg maar of ik moet na een half uurtje weer.en dan nog een keer omdat ik het gevoel heb dat ik er niet alles uitkrijg!!.BEST VERVELEND
maar er is nog met te leven maar als het erger word dan laat ik me toch echt wel helpen hoor.en de klachten verergeren inderdaad zo rond de menstruatie


Geschreven door: woefie op Zaterdag 7 Oktober 2006 om 18:08 Ongepaste reactie?

Hoi Mira,

Ik ben ook bij een fysiotherapeut voor mijn bekken bodemspieren.
Mijn bekkenbodemspieren zijn te gespannen en daardoor heb ik volgens haar al de klachten. Ik moet mij ontspannen en de spieren opnieuw leren gebruiken.
De diepe spieren zijn te gespannen en de oppervlakkige spieren zijn te slap.
Ik vraag mij ook af of dit kan komen door de verzakking, of door het litteken dat er zit na de bevalling. Ik vraag mij dan ook af of er spiertjes of zenuwen door kunnen zijn.
Ik merk dus ook zelf niet wat ik daaronder doe. Voor mij voelt het ontspannen, maar dan kun je op zo''n schermpje zien datdat niet zo is. Is heel vreemd.

Groetjes van Woefie smiley


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)