Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Patricia

Geschreven op: Vrijdag 22 Juli 2005 om 13:10
Ongepast of beledigend?

Na een vacuum bevalling en een bijna totaal ruptuur (mijn kringspier was geraakt maar niet doorgescheurd, maar huid erom heen wel compleet afgescheurd) heb ik nog steeds last van de littekens. Alles schijnt mooi genezen te zijn volgens de gynaecoloog, maar nu 6 mnd later durf ik sex nog steeds niet aan. Wie heeft hier ervaring mee en wil hier iets over vertellen? Hoe lang heeft dit bij andere lezers geduurd?  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Janine op Vrijdag 22 Juli 2005 om 22:34 Ongepaste reactie?

Hallo Patricia,mijn zoon wordt op 2 augustus al een jaar,maar ik heb er nog steeds last van.Maar het rare is,dat mijn hele schaambeen,dus het bot,ontzettend zeer doet.Niet alleen waar het litteken zit.Heel erg bevorderlijk voor mijn sexleven/relatie is dit niet.Hoewel ik hiervoor al enkele onderzoeken heb gehad,laat ik het hier niet bij zitten en dat raad ik jou ook aan.Bovendien is daardoor bij mij ook de zin in sex helemaal verdwenen,bij jou ook?
Veel sterkte ermee en hopelijk tot gauw. Janine


Geschreven door: Siem op Dinsdag 9 Augustus 2005 om 09:42 Ongepaste reactie?

Ik 2.5 week geleden bevallen mbv een vacuum (en een gedeeltelijke anus ruptuur) van een prachtige dochter Liza. Heel mijn bekken en de onderkant doen nog ongelovelijk zeer. Ik kan net een trap af en op lopen en daar heb je het wel weer mee gehad. Ook het zitten op een stoel kan ik een uurtje volhouden. Hoe lang duurde het bij jullie dat je weer een beetje op de been was? groetjes Simone


Geschreven door: El op Donderdag 1 September 2005 om 17:03 Ongepaste reactie?

Ik, 47 , had ook een totaalruptuur.
Reeds 23 jaar geleden.
Alles is goed genezen. Als ik moe ben voel ik de littekens wel.


Geschreven door: gootje op Vrijdag 7 Oktober 2005 om 16:45 Ongepaste reactie?

Ik heb vijf jaar geleden ook een bijna totaal ruptuur gehad. Is op de geboortedag van mijn zoon gehecht, operatief. Echter bleek er een 'fistel' ontstaan te zijn. D.w.z. er was nog een piepkleine opening van de endeldarm naar de vagina. Heel veel ongemak gehad maar na 3/4 jaar een hersteloperatie gehad in Rotterdam. Vreselijk vaardige gyn.
Nu ga ik weer onder het mes, volgende maand een hysterecomie (baarmoederverwijdering). Dit gaat vaginaal gebeuren en daar zit mijn angst.... volgens mijn gyn. komt hij niet in de gevarenzone van de ruptuur en heeft me gegarandeerd dat dit ongeschonden blijft. We zullen wel zien,
De ruptuur is nu nog wel voelbaar. Heeft lang geduurd - 2 jaar- voor sex weer plezierig was. Ik heb ook het idee dat ik veel ruimer ben.... Kan ook door de geboorte komen natuurlijk.
Wat een verhaal zeg!

Suc6 allemaal


Geschreven door: debbie op Dinsdag 10 Januari 2006 om 13:23 Ongepaste reactie?

Nu 6 maanden geleden bevallen en heb ook een bijna totaal ruptuur (mijn kringspier was geraakt maar niet doorgescheurd, maar huid erom heen wel compleet afgescheurd) gehad. Ik ben gestart met calendulan zalf en dan werkte goed, Ik heb nu bijna geen last meer van mijn littekens


Geschreven door: Beppie op Zaterdag 11 Februari 2006 om 13:27 Ongepaste reactie?

Bij de geboorte van mijn zoontje (16 maanden)heb ik een knip en een bijna totaal ruptuur gehad. Daarna bijna 8 maanden lang pogingen gedaan, maar vrijen bleef pijnlijk.
Bij onderzoek bleek dat in het litteken van de knip een neuroom was ontstaan (=een zenuwuiteinde dat is gaan woekeren)
Deze is verwijderd en het is nu niet meer pijnlijk.
Toch voel ik aan beide kanten de littekens nog steeds. Soms jeukt het echt vreselijk! Weet iemand daar toevallig iets op?


Geschreven door: Marleen op Dinsdag 29 Januari 2008 om 13:52 Ongepaste reactie?

Bij de geboorte van mijn zoontje, nu 11 weken geleden, heb ik een totaal ruptuur opgelopen en een fistel. Een week na de bevalling ben ik om die reden geopereerd en heb ik een tijdelijk stoma gekregen. Volgende week vrijdag wordt deze weer opgeheven. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat genezen. Op dit moment eigenlijk geen last van de littekens van de totaal ruptuur. Ik kan alleen maar hopen dat dit zo blijft en dat de kringspier weer gaat doen wat hij behoort te doen. Zijn er vrouwen die dezelfde ervaring hebben??


Geschreven door: Grrrrr...... op Dinsdag 25 Maart 2008 om 16:53 Ongepaste reactie?

Ik word van deze berichten zo zo zo zo zo boos..... Dit is tegenwoordig ECHT niet meer nodig. In het buitenland hadden jullie allemaal een keizersnede gehad, hier in Duitsland komen totaalrupturen haast nooit voor. Maar nee, in Nederland moet het er koste wat het kost "gewoon" uit, met alle ellende voor moeder en kind van dien....... smiley


Geschreven door: anoniem op Woensdag 16 September 2009 om 13:43 Ongepaste reactie?

Een knip is niet fijn en wat er bij komt kijken ook niet!
Maar een keizersnee is ook niet fijn weet ik bijde uit ervaring


Geschreven door: Sasje op Woensdag 16 September 2009 om 20:34 Ongepaste reactie?

Hier nog n lotgenoot!!
Ben 8 maanden geleden bevallen van een prachtige dochter, maar ook gescheurd tot aan de kringspier!Bovendien 2 lelijke scheuren in mijn vaginawanden!
Vorige week kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk op de helft(??)van mijn herstel ben...dat t er voor de rest van mijn leven daar uit zal zien als n uitgelubberde plumpudding met scheuren en dat ik t moet accepteren.
Met n beetje mazzel KAN het gevoel wel weer goed komen!(rondom bij de ingang een gevoel, pijn vanonder met fietsen, vrijen, lopen..etc)En n hersteloperatie schijnt niet te kunnen!?

1e is met n ks gehaald...prima bevallen!!Veel rapper hersteld(al spiegelen medici t heeeel anders voor!)
Ben t ermee eens dat ze in NL kosten wat kost t kind er via die weg uit willen hebben!Met alle gevolgen vandien...voel me al 8 maanden ellendig en zit vreselijk klem!
Allemaal dankzij de slechte begeleiding en adviezen van t medisch personeel in t ziekenhuis!!

En als ik jullie verhalen zo lees, mag ik nog van geluk spreken!!
Sas


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)