Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

sam

Geschreven op: Maandag 30 Mei 2005 om 09:40
Ongepast of beledigend?

heb je de ballontherapie al ondergaan , kun je er iets over vertellen zit zelf ook tewachten op een oproep 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Geschreven door: Marianne op Zondag 17 Juli 2005 om 13:05 Ongepaste reactie?

Vorig jaar deze ingreep ondergaan. Onder narcose wordt een ballon in je baarmoeder ingebracht. Deze wordt gevuld met een chemische stof. Hij wordt zo gevuld dat de binnenkant van je baarmoeder helemaal geraakt wordt. Dan wordt een bepaalde tijd de chemische stof tot ongeveer 85 graden verhit, waardoor de bloedvaten in de binnenkant van de baarmoeder die betrokken zijn bij de menstruatie, dichtschroeien, met de bedoeling dat je niet meer zo heftig vloeit. Succes.


Geschreven door: moniekekkel@wanadoo.nl op Maandag 19 September 2005 om 14:53 Ongepaste reactie?

hoi sam

ik ben moniek en ik ben 32 jaar heb 3 kinderen.
bij mij hebben ze voor 5 weken terug de ballontherapie gedaan,het is mij erg tegengevallen de gynecoloog zei tegen mij dat ik nog 3 weken lang een beetje bloed kon verliezen,de eerste week was dat ook het geval.de tweede week minder last,de derde week weer heel erg ongesteld geweest hevige buikkrampen.ik zit nu dus in de vijfde week en ben alweer heel erg ongesteld,ik baal er dus ontzettend van dat het bij mij niet echt geholpen heeft,ik moet 10 oktober weer terug komen voor controle,de gynecoloog heeft mij belooft als de ballontherapie niet zou weken dat hij dan de baarmoeder er uit zou halen,dat is wel een zware ingreep maar ik heb het er voor over,want altyd om de 2a3 weken buikpijn en hevig ongesteld zijn is ook niet alles,ik hoop voor je dat de ballontherapie wel bij jou helpt.
groetjes moniek


Geschreven door: Anoniem op Dinsdag 20 September 2005 om 08:54 Ongepaste reactie?

Ik heb ook de ballonmethode gedaan en is mij ook tegen gevallen.
Het bloedverlies was weer heel snel trug.Aangezien ik nog maar 26 ben en meer bloedverlies had dan geen was die ballonmethode een optie.....nou inmiddels is het nu 3 weken geleden dat mijn baarmoeder verwijderd is.
Bij de 1 werkt de ballonmethode en bij de ander weer niet!
succes!!


Geschreven door: sheila haverkamp op Dinsdag 9 Januari 2007 om 14:55 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb 15 januari een intake gesprek in het VU ivm ballontherapie.
Bij mij gaat het erom dat ik niet meer ongesteld wordt.ik heb endometriose en een mirena helpt niet.heeft iemand dit ook?en hoe bevalt het?


Geschreven door: Janet op Maandag 8 Oktober 2007 om 14:06 Ongepaste reactie?

Hallo, zijn er ook positieve reacties op de ballontherapie? Ik denk momenteel na over deze ingreep i.v.m. endometriose.


Geschreven door: Jolanda op Dinsdag 30 Oktober 2007 om 19:13 Ongepaste reactie?

Hallo,

Jammer voor degene waarbij het niet heeft geholpen. Maar ik ben zeer positief. Ik ben nu een paar jar geleden geholpen met ballontherapie. Ik menstrueerde voorheen zeer onregelmatig en zeer ernstig. Vaak een paar dagen niet ongesteld en dan weer weken wel. Niet om uit te houden. Mij was ook beloofd dat als het niet zou helpen dat dan de baarmoeder verwijderd zou worden. Er werd mij ook eerlijk bijverteld dat het niet bij iedereen een even goed resultaat zou hebben. Er zijn vrouwen warbij de menstruatie helemaal weg blijft, maar dat is helaas bij mij niet gebeurd. Maar ik ben er zo op vooruit gegaan, dat ik al zeer tevreden ben. Ik ben nu nog om de 24 dagen 2 dagen ongesteld. En dan nog in een zeer geringe mate. Ik ben geholpen in het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. Ik raad het iedereen aan die problemen heeft.
Succes aan iedereen die nog moet. Voor wie niet positief is raad ik aan nogmaals met je arts te gaan praten, een tweede behandeling geeft misschien wel resultaat.


Geschreven door: corina op Zondag 11 November 2007 om 14:08 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ik heb 4 weken geleden voor de 2e keer een ballontherapie ondergaan. De 1e keer
heeft het wel voor een tijd geholpen, maar de bloedingen werden toch weer meer.
na een tijdje. Nu ben ik dus weer geholpen en tot nu toe nog steeds last van bloedverlies en buikpijn (maar dat kon 2 weken tot 2 maanden duren) begin december moet ik terug naar de gyneceloog.
Ik denk er toch over na, als deze ingreep niet heeft geholpen om mijn baarmoeder te laten verwijderen.


Geschreven door: nicky op Dinsdag 27 Mei 2008 om 10:07 Ongepaste reactie?

wie heeft ook voor de behandeling , ballonterapy ook het hormoon lucrin gekregen? graag een reactie .
Ik heb die wel toegediend gekregen , 3 mnd voor de behandeling, oftewel voortijdig in de overgang gegooid.


Geschreven door: Helga op Zondag 29 Maart 2009 om 09:36 Ongepaste reactie?

Afgelopen woensdag, 25 maart 2009, ben ik in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden in dagbehandeling opgenomen voor ballontherapie. Tot nu toe kan ik niet anders zeggen dat het mij alles is meegevallen. Het bloedverlies is minimaal en er is eerder sprake van gekleurd slijm. Mijn klachten voor de ingreep was een veranderende cyclus. Na sterilisatie zeven jaar geleden sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk een regelmatige en evenwichtige cyclus. Sinds eind 2008 veranderde dit. De menstruatie werd pijnlijker, nam in bloedverlies toe ťn ik verloor zelfs stolsels die in omvang te vergelijken waren met de stolsels na een bevalling. Niet ťcht om mee te leven! Ik heb er het volste vertrouwen in dat het zal leiden tot een verbetering! Ik wacht geduldig af..... smiley


Geschreven door: Jenneke op Zaterdag 4 April 2009 om 09:36 Ongepaste reactie?

Hallo,
Heeft er iemand ervaringen met de "waaiermethode".Dit is een alternatief voor de ballonmethode,er wordt een metalen waaier ingebracht,deze wordt verhit,waardoor het effect hetzelfde schijnt te zijn als bij de ballon!Ik zit op een oproep te wachten voor deze methode.Ik mag zelf kiezen of ik geheel onder narcose wil of plaatselijk verdoofd ,met een ruggenprik.Kan iemand mij uit ervaring vertellen wat de voor-en nadelen zijn van beide narcoses?


Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)