Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Lichen sclerosus

Geschreven op: Maandag 28 Maart 2005 om 00:11
Ongepast of beledigend?

Heeft u onlangs te horen gekregen dat u Lichen Sclerosus" heeft?
Dit is een zeldzame, ongeneeslijke huidaandoening aan de vulva, die grote invloed kan hebben op uw sexleven.
Als u contact wilt met lotgenoten of steun en informatie wilt, kunt u terecht bij:
http://health.groups.yahoo.com/group/lsplatform/ 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 15 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: tobby op Zaterdag 23 April 2005 om 10:54 Ongepaste reactie?

hallo hoe kom je daar achter en wat zijn de symptonen .


Geschreven door: Manjo op Dinsdag 3 Mei 2005 om 23:05 Ongepaste reactie?

Lichen sclerosus is een vrij zeldzame huidaandoening waarvan de oorzaak niet geheel duidelijk is. De aandoening komt vooral voor aan de huid van de geslachtsdelen, maar ook gewone huid kan door de ziekte worden aangedaan. Lichen sclerosus in de schaamstreek geeft vaak ernstige klachten.
Lichen sclerosus is een sterk onderschat probleem. Patienten, vooral vrouwen, blijven vaak lang met de klachten rondlopen zonder hun arts te raadplegen. Dit gebeurt vaak uit een gevoel van gêne.

Lees er meer over op:
http://www.huidinfo.nl/lichensclerosus.htm

Als je denkt dat dit je dit hebt, ga da naar je huisarts. Echt zekerheid heb je pas door middel van een biopsie. Ben je ongerust of wil je contact hierover, meld je dan bij ons lotgenotencontact:
http://health.groups.yahoo.com/group/lsplatform/


Geschreven door: lotgenoo op Maandag 27 Juni 2005 om 20:44 Ongepaste reactie?

In februari 2004 heb ik ontdekt dat ik een plekje heb op mijn rechter schaamlip. Het ziet uit als een rondje met een wit vliesje erover. Ben bij de huisarts, gyneacoloog, dermatoloog en de internist geweest. Ben meerdere malen onderzocht op een kwaadaardige tumor, meerdere bioptes gedaan en bloedonderzoeken. Op alle seksuele overdraagbare geslachtziektes getest. Ben zelf geopereed in augusuts en nu in maart 2005 is er weer een nieuwe plekje onstaan. Volgens mijn gynecoloog kan het geen kwaad en kan niet kwaadaardig worden. Zou het nu kunnen zijn dat ik dit heb. Ik neem toch aan dat ze me daar op getest hebben. Volgens mijn gynecoloog is het een chronische ontsteking en kunnen ze er niets aan doen, moet er mee leven. Echter naar de wc gaan, zitten en vrijen doet soms zo'n pijn. Kan wel janken.


Geschreven door: LSNederland op Donderdag 25 Augustus 2005 om 13:07 Ongepaste reactie?

Surf voor uitgebreide info over LS naar www.lsnederland.nl

lotgenotencontact:
http://groups.yahoo.com/group/lsnederland

momenteel zijn 55 lotgenoten bij het forum aangesloten


Geschreven door: m. op Zaterdag 4 Februari 2006 om 16:36 Ongepaste reactie?

Bij mij is sinds 2 weken beginnende LS geconstateerd. Ik ben 31 jaar en heb een kinderwens. Maar omdat het vrijen door LS zeer pijnlijk is (prikkend gevoel)gaat het zwanger worden nu niet lukken. Vorig jaar heb ik ook nog een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en 1 miskraam gehad. (Toen was LS nog niet geconstateerd, vrijen was toen ook niet altijd prettig). Voor de LS heb ik een zalf gekregen. Samengesteldezalf van tca/testos in lanettecreme. Ik voel nog geen verbetering, maar ze zeggen dat dat pas na 3 of 4 weken gaat werken.
Wil graag in contact komen met mensen die LS hebben en toch zwanger geworden zijn. Alvast bedankt voor de eventuele reacties die hierop komen.


Geschreven door: lotgenoo@ op Zondag 16 April 2006 om 15:39 Ongepaste reactie?

Sinds 1989 ik was toen 39 jaar, heb ik te kampen met deze huidaandoening. Na een biopsie, kreeg ik te horen dat ik Lichen Sclerosis had. Maar ik veronderstel dat men er toen nog niet veel over wist. (nu evenmin, kwestie van behandeling)Het enige wat mij een beetje helpt is het dagelijks gebruik van de zalf Bépanthène of Fucicort (bij wondjes) Mijn sexleven is niet altijd leuk, gelukkig is mijn echtgenoot een geduldig man en hij aanvaardt mij zoals ik ben. (Maar ik aanvaard dit niet) Als er iemand iets beters weet ter behandeling kan je hierop gerust een antwoord via deze nalaten. Dank.


Geschreven door: Silver op Dinsdag 6 Juni 2006 om 22:37 Ongepaste reactie?

Hoi ik weet nu ruim een jaar dat ik lichen sclerosus heb. Dit is ontstaan na de bevalling van mijn eerste kind. Met steroide zalf is het goed te behandelen en te onderdrukken, je went er aan en op den duur zal je het een plek moeten geven, want het is ongeneeslijk. Momenteel ben ik weer bijna 5 maanden zwanger van mijn tweede en wonderlijk genoeg heb ik nu van de lichen toteel geen last en hoef dus bijna niet te smeren. Mijn gynaecoloog zegt dat als ik wil ik een kijzersnee mag om risico van verergeren uit de weg te gaan, maar de keuze is aan mij. Het is niet persee gezegd dat de lichen dan erger wordt, maar ja na mijn vorige bevalling is het juist opgekomen. Ik weet nog niet wat ik ga doen want met goede behandeling van de aandoening kom je een heel eind. je kan dus gewoon kinderen krijgen met ls. Bij mij doet sex geen pijn maar kan het achteraf wel jeuk veroorzaken maar meestal gaat het goed. je moet de boel gewoon hygienisch houden en goed behandelen. succes!


Geschreven door: martje op Woensdag 14 Maart 2007 om 01:12 Ongepaste reactie?

hallo, Ik ben Martje, ben 54 jaar oud en woon in Suriname. Ik weet sinds vandaag dat ik Lichen sclerosus et atrioficans heb, en daar had ik al heel lang last van maar nooit een idee wat het was.... Ik heb eerst een hele tijd aangesukkeld met allerlei smeerseltjes enzo voordat ik uiteindelijk naar de dokter ging. Nu is dat na een biop de diagnose vast gesteld.... Maar toch weet ik niet waar ik aan toe ben...... Ik wil heel graag in contact komen met lotgenoten zodat ik aan jullie vragen kan stellen en zodoende meer te weten kan komen.
Groetjes..........Martje


Geschreven door: Gea op Woensdag 11 April 2007 om 00:17 Ongepaste reactie?

Sinds kort weet ook ik dat ik LS heb ,na enige biopsies is dit vastgesteld ,
ik ben 61 jaar en heb dus geen kinderwens meer.
Dus met die problemen kamp ik niet, en vind tot nog toe dat ik relatief weinig klachten heb.
Hoe dat in een later stadium gaat weet ik natuurlijk nog niet, vandaag wel een recept gekregen voor wat smeerseltjes,die bij eventuele irritaties te gebruiken zijn .
Groetjes Gea


Geschreven door: jolanda op Vrijdag 27 April 2007 om 19:00 Ongepaste reactie?

Ik heb deze huid aandoening al sins mijn 23 jaar ben nu 44 jaar. het is verergert door de prik pil. die ik een jaar daar voor hebt gebruikt zelfs zo erg dat ik ging dicht groeien, ik kwam bij de huisarts en die zei er kan normaal een kind door ,toen hij keek stuurde hij me gelijk naar de gynaecoloog. deze stelde vast dat ik LS had en ben toen geopereerd.Ik heb toen een goeie week in het ziekenhuis door gebracht. Iedere dag moest er een soort kunststof staaf in gebracht worden om de ingang wijdt te houden.Ik gebruik de Cremor Lanette I pch om de huid zacht te laten .soms gebruik ik ook gewoon ouderwets zink zalf .Drie jaar geleden was het heel erg de jeuk, door stress, heb toen Butavate cream gehad, dat bijt in het begin maar hielp wel.als je gaat vrijen zorg dat je goed nat ben met behulp van bv massage olie dan heb je minder last.draag ook altijd katoenen onder broeken en een rok liefst zonder panty, ik heb er ieder gaval al jaren baat bij .sterkte voor mijn mede lotgenoten. Groetjes Jolanda


Pagina 1 van 15 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)