Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

yvette

Geschreven op: Zaterdag 5 Februari 2005 om 22:34
Ongepast of beledigend?

ik ben op zoek naar vrouwen die net zoals ik in hun baarmoeder een tussenschotje [septum] hebben .ik ben nu 6jaar bezig om zwanger te raken.na verschillede onderzoeken bleek er niks aan de hand te zijn dus kreeg ik een kijk operatie daar bleek een cyste te zitten van 5 centimeter en endometriose dat is weg gehaald maar er bleek dus ook een tussenschot te zitten ik ben in mei 2004 zwanger geweest kreeg na 5 weken een miskraam ze weten niet of het te maken heeft met het tussenschot het kan weg gehaald worden maar dat doen ze liever niet ze weten er niet veel over dus bij deze wil ik graag weten of er mensen zijn die ook een tussenschotje hebben en gewoon zwanger zijn geworden of hebben laten weg halen 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: derezo@zonnet.nl op Maandag 25 April 2005 om 19:32 Ongepaste reactie?

Ik heb ook een septum. Het is pas ontdekt tijdens de keizersnede. Onze dochter lag in een stuit, reden voor stuitligging was dus achteraf het septum in mijn baarmoeder. De arts zei dat een eventuele tweede zwangerschap eerder kon eindigen in een miskraam en de kans op een stuitligging is wederom erg groot. Zwanger worden kan dus wel gewoon, alleen het risico op een miskraam is groter dan bij een "normale" baarmoeder, dit komt natuurlijk door de afwijkende vorm van de baarmoeder.


Geschreven door: hermine op Vrijdag 6 Januari 2006 om 17:22 Ongepaste reactie?

kan er zelf niet veel over zeggen weet alleen dat een vriendin het ook had met alles daarrond, en eerst niet zwanger werd , toen geopereerd door professor donnay in Brussel en nu in het bezit is van een dochter dus succes


Geschreven door: ilse op Zondag 8 Januari 2006 om 21:58 Ongepaste reactie?

Tijdens de keizersnede van ons eerste zoontje (stuitligging) werd ook bij mij een tussenschot ontdekt. Ik heb hier wat zwanger worden niets van gemerkt en heb nu ondertussen 3 zoontjes allen via de keizersnede i.v.m. tussenschot en stuitligging.
Ik wens je veel succes en sterkte.


Geschreven door: Manon op Maandag 20 Februari 2006 om 23:51 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ik had ook een tussenschot/septum, maar dan beginnend in de schede, tegen baarmoedermond aan. De schede werd verdeeld in twee helften. 1 jaar ben ik eraan geopereerd en is zo'n 5 a 6 cm weggesneden. Ik ben al 10 jaar niet aan anticonceptie en nog nooit zwanger geworden. Zeer pijnlijke operatie. En achteraf heb ik er veel spijt van. De pijn met vrijen is nu veel erger dan voorheen, en nog steeds niet zwanger. Denk er goed over na.
Graag hoor ik je reactie.
Manon


Geschreven door: eva op Donderdag 23 Februari 2006 om 12:42 Ongepaste reactie?

Hai Manon en lotgenoten,

Ik schrik een beetje van jouw bericht!

Ik heb dus ook een septum en afgelopen dinsdag (21 feb 06)hebben we besloten om dit inderdaad operatief te laten verwijderen.

In juli 2005 heb ik een miskraam gehad (7 weken) en in januari 2006 (11 weken).
Vorig jaar is gelijk het septum geconstateerd en er is ons toen verteld dat het op zich mogelijk moest zijn om kinderen te krijgen. In december bij 8 weken ging alles nog goed (hartslag gezien op de echo) en bij de 2de controle op 6 januari 2006 bleek het niet goed te zijn en heb ik een curretage gekregen.

Tijdens deze curretage is het septum en de baarmoederwand beter bekeken dmv van een kijkoperatie. In mijn geval is het dus ook mogelijk om het septum te verwijderen. Ons is verteld dat dit onze kansen zou moeten vergroten. Het enige nadeel is dat het al met al 4 maanden in beslag neemt. Als het septum verwijdert wordt, komt er een spiraal in de baarmoeder om de wond te laten genezen. Dit moet ongeveer 3 maanden blijven zitten.

Kun je mij vertellen of jouw situatie vergelijkbaar is? Ik ben dus in 1 jaar tijd 2 x zwanger geworden en het lijkt er op dat de zwangerschappen beeindigd worden door het septum, omdat daarmee de doorbloeding in de baarmoeder niet goed gaat.

Ik heb al vaker op internet gezocht naar septum etc. maar vandaag voor het eerst op deze site terecht gekomen en was ook zeer verbaasd om lotgenoten tegen te komen. Ik heb een sterk vermoeden dat dit toch een zeldzame afwijking is, waar maar weinig mensen iets van af weten.

Ik hoor graag jullie reactie en wacht in spanning af!

Eva


Geschreven door: Manon op Zaterdag 25 Februari 2006 om 15:21 Ongepaste reactie?

Hee Eva,

dat is toevallig, ik zat dus maandag 20-2 voor het eerst op deze site. En zag de vraag van Yvette. Dus ik dacht ik reageer misschien komt er een reactie.

Nu zat bij mij het septum in de schede tegen baarmoedermond aan. In de schede kon je bij mij als het ware 2 kanten op. 1 kant naar baarmoedermond en 1 kant als het ware doodlopend.

Dit vlies is dus weggehaald, 5 a 6 cm vlies, totaal 15 hechtingen. Operatie was 8-3-05. De operatie is heel erg tegengevallen, heb veel pijn gehad.
Ik wist het vanaf mijn 18e jaar dat dit septum er zat. Heb er 12 jaar over gedaan om daadwerkelijk de operatie uit te laten voeren. Ben nu 30 jaar.
Ik heb de operatie toch door laten gaan, omdat de kans op zwanger worden groter zou zijn en dan op een natuurlijke manier zou kunnen bevallen.

Nu 1 jaar later.
Heb veel litteken-bindweefsel in de schede/ baarmoedermond. Regelmatig pijn en steken. De schede is nauwer en stug geworden. Het rekt niet uit. De baarmoedermond is heel moeilijk te bereiken. Pijn bij het vrijen e.d.

Ik ben nog steeds onder controle bij arts. Heb afgelopen week controle gehad en met haar besproken of ik nogmaals geopereerd moet worden.
Maar heb in overleg met haar besloten om de operatie niet nog een keer te doen. Ze kan het litteken-bindweefsel wel wegsnijden, maar ze kan niet garanderen hoe het daarna geneest. Aangezien mijn lichaam sterk reageert.
Dit risico ga ik niet aan want dalijk wordt het nog erger, ben er erg bang voor.

Aanstaande dinsdag word ik nu op vruchtbaarheid gecontroleerd en of de baarmoeder eierstokken e.d. in orde zijn.

Maar als ik zo vrij mag zijn naar jou toe:
Waar bevind zich bij jou het septum, in de baarmoeder of in schede?

Het komt i.i.g. bijna tot nooit voor dat klopt.
Je leest er ook helemaal niets over. En dan is het inderdaad fijn om erover te praten met iemand die iets dergelijks heeft.

Maar ik wil je wel 1 ding zeggen. Iedereen reageert anders op een operatie, mijn lichaam reageert heel heftig. Ik hoop echt dat het bij jou allemaal goed komt. Praat er goed over met je arts. Als je met mijn verhaal zit, bel hem op en vraag het aan je arts of dit ook mogelijk is bij jou.

Bij mij zit het natuulijk in de schede, als het nu dieper (baarmoeder) zit heb je daar met vrijen geen last van. En zal dat beter genezen.

Ik zal proberen iedere dag deze site te bekijken.
Fijn weekend.

Manon


Geschreven door: Eva op Zondag 26 Februari 2006 om 15:33 Ongepaste reactie?

Hai Manon,

Jeetje, wat een verschrikkelijk verhaal zeg! Ik leef zo met je me en weet dondersgoed hoe jij je moet voelen. Heel veel mensen denken wel te weten hoe wij ons moeten voelen, maar ze hebben er totaal geen notie van.

Het septum bevindt zich in de baarmoeder en is pas ontdekt bij de eerste miskraam. Ik ben 34 en sinds december 2004 zijn wij bezig om zwanger te raken. In het begin waren we er niet heel erg mee bezig, want ons huis wordt komende zomer pas opgeleverd. Een kindje zou heel erg welkom zijn geweest, maar wij hielden rekening met het feit dat het niet 1,2,3 zou gebeuren. Toch was het raak in de zomer van 2005 alleen al vrij snel was het duidelijk dat het niet goed zat. Na een echo en een natuurlijke afstoting (wat een hel was dat zeg!) werd duidelijk dat ik een afwijking heb.

Na diverse controles werd ons gezegd bij de volgende zwangerschap terug te komen (bij 8 wkn). Het schijnt op zich mogelijk te zijn om zwanger te worden en pas later in de zwangerschap problemen hiervan te ondervinden. In oktober was ik dus voor de 2de keer zwanger en in december hebben wij het hartje op de echo kunnen zien. Alles verliep voorspoedig, ik voelde me redelijk goed maar had wel af en toe bloed verlies. Bij de volgende controle op 6 januari kregen we te horen dat het niet goed was gegaan. Ik dacht dat ik gek werd! Drie dagen later is het weggehaald en hebben ze de afwijking nader bekeken. Een operatie is mogelijk en wordt aanbevolen.

Volgende week word ik gebeld over de opnamedag, maar ik ben behoorlijk zenuwachtig als ik heel eerlijk ben.

Manon, ik wil je mijn emailadres wel geven hoor dan hebben we wat persoonlijker contact...evoets@kabelfoon.nl

Sterkte komende week!

Eva


Geschreven door: Mandy op Vrijdag 24 Maart 2006 om 15:45 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,
Bij mijn dochter is het net ontdekt, dat er een vliesje in haar schede zit.
En wel helemaal tot aan de baarmoeder mond. Onze arts heeft ons geadviseerd om dit weg te halen, kleine ingreep. Ik schrok van al die andere reakties. Is het echt een pijnlijke ingreep en komt het dan veel voor litteken vorming e.d.
Ga dit toch maar even door geven aan mijn dochter en vragen aan onze gyn.
Succes en sterkte allemaal


Geschreven door: Manon op Zaterdag 25 Maart 2006 om 09:37 Ongepaste reactie?

Beste Mandy,

bij mij is het een hele pijnlijke ingreep geweest.
Het is nu voor het eerst dat ik dit hoor dat een andere vrouw het ook in haar schede heeft zitten net als ik. Bij mij was het een vlies van 5 a 6 cm beginnend in de schede en dan tegen de baarmoedermond aan.
Ik heb contact met Eva, en zij is 3 weken geleden geopereerd, vooralsnog loopt alles voorspoedig bij haar, gelukkig!!
Ik moet weer geopereerd worden om nu het litteken/ bindweefsel weg te halen.
Als je meer informatie wil, of vragen hoor ik het wel van je.

Manon


Geschreven door: Isabel op Woensdag 7 Juni 2006 om 14:36 Ongepaste reactie?

Hoi wat een rottige verhalen zeg??

Ik heb namelijk een grote Septum (want heb 2 baarmoeders)
Ik heb een gezonde dame van 3jaar oud. Ze is wel 2mnd te vroeg geboren door het gebrek aan REK van mijn baarmoeder.

Maare..... geen problemen met zwanger worden want was na 2mnd zwanger.
en het is dus in een keer goed gegaan.. Ik hoop dat het inmiddels bij jullie alle beter gaat....

Dikke kus Bella, Isabel


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)