Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Aafke

Geschreven op: Dinsdag 28 December 2004 om 10:55
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik ben opzoek naar mensen die net als ik ooit zwanger zijn geworden terwijl ze een spiraaltje ingebracht hadden. Ik ben namelijk op het moment wel zwanger terwijl ik een koperspiraal ingebracht heb.
Ik zoek mensen die het zelfde mee hebben gemaakt.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen aangezien ik er verder totaal niets over kan vinden op internet.
Groetjes Aafke
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 22 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Anne op Zondag 16 Januari 2005 om 20:53 Ongepaste reactie?

Hoi Aafke,

Helaas kan ik je niet verder helpen. Ik zit namelijk in hetzelfde schuitje. Alleen is bij mij een Mirena spiraaltje ingebracht. Ik kon ook niets vinden op internet, behalve jouw berichtje. Het enige dat ik wel kon vinden, was dat het spiraaltje bij een zwangerschap zo snel mogelijk verwijderd moet worden. Dus deze week langs de huisarts.
groetjes Anne


Geschreven door: Patricia op Vrijdag 28 Januari 2005 om 19:34 Ongepaste reactie?

Beste Meiden, heel veel sterkte met jullie keuze. Ik heb nu een spiraaltje en zit te denken of ik een nieuwe neem of mij laat helpen. Ik wil geen risico meer lopen. Ik heb dankzij jullie mijn keuze gemaakt......Wel een leuke verrassing zou ik het zelf vinden, maar mijn partner niet echt!!!


Geschreven door: Marije op Donderdag 24 Februari 2005 om 19:06 Ongepaste reactie?

Ik heb sinds een jaar een koperspiraal en ik zocht informatie over de kans op zwangerschap.
Met een koperspiraal is je cyclus eigenlijk gewoon hetzelfde alsof je geen anticonceptie zou gebruiken. Je kunt dus volgens mij, theoretisch, zwanger raken! Mijn cyclussen duren soms 2maanden of langer voordat ik ongesteld raak. Het lijkt mij een logisch verhaal!
Misschien dat een gynacaeloog hierover zijn oordeel kan geven?
Dat stelt mij ook gerust!

Succes allen!


Geschreven door: jacqueline op Vrijdag 4 Maart 2005 om 11:32 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Ik heb 10 jaar een koperspiraal en die bevalt mij uitstekend. Het is alleen zo, dat ik vorige week een test heb gedaan en zwanger blijk te zijn. Ik ben naar de huisarts gegaan en die heeft in overleg met de gyn., dat de spiraal verwijderd moest worden. Ik heb dat meteen gedaan. De kans was wel, dat je een miskraam kon krijgen, maar het was beter blijkt om het nu te doen, omdat er later ook complicaties kunnen optreden. Ik moest voor de aankomende dagen de temperatuur bij houden, voor een mogelijke buitenbaarmoederlijke zwangerschap, dan schijn je koorts te hebben en buikkrampen. En ik mocht niet langer vloeien dan 3 dagen, na de verwijdering van de spiraal. Ik heb ook op internet gekeken en kon zeer weinig vinden. Ik heb gelukkig geen verhoging, maar vloei bijna niet. Ik ben wel onrustig en heb de arts gebeld en die raadde mij aan om de verloskundige te bellen om een echo te laten maken, dan kunne ze zien of het goed zit.
Wat is jullie ervaring tot nu toe??

groetjes Jacqueline


Geschreven door: Mrye op Maandag 7 Maart 2005 om 19:33 Ongepaste reactie?

Gefeliciteerd Jacqueline!


Geschreven door: annelies op Maandag 7 Maart 2005 om 20:04 Ongepaste reactie?

het is toch niet de bedoeling van een spiraaltje dat je daar zwanger door van kan worden..??
Ik moet een ander voorbehoedsmiddel vanwege trombose maar als ik dit zo lees word ik er niet echt vrolijk van...
Net een kleintje en om weer zwanger te raken.... liever niet!!
Maar jacqueline... gefeliciteerd!!!


Geschreven door: jacqueline op Zondag 13 Maart 2005 om 08:54 Ongepaste reactie?

Hallo Annelies,

Ik begrijp dat je hier niet vrolijk van wordt, maar toch zou ik je de spiraal aanraden. De kans is 1% of minder dat je zwanger wordt. Mijn fout is denk ik geweest, dat ik de spiraal te lang erin heb laten zitten. Normaal vervang je die rond de 5 jaar althans dat raden ze aan. Ik heb de spiraal 10 jaar laten zitten, tja dan vraag je om een zwangerschap...nee geintje. Als alles voorbij is, neem ik gewoon weer de spiraal.


Ik ben bij de verloskunde geweest en alles ziet er goed uit. Wel een opluchting hoor.

Groetjes Jacqueline


Geschreven door: annelies.. op Zondag 27 Maart 2005 om 12:36 Ongepaste reactie?

hartstikke fijn dat alles goed gaat met jouw en je kindje....!!
Ik heb maar ook een koperspiraaltje laten zetten en maar hopen dat alles goed gaat... we gaan het zien..

succes verder met je zwangerschap en geniet ervan..!!


Geschreven door: chantal op Donderdag 7 April 2005 om 14:19 Ongepaste reactie?

ik heb vorig jaar maart een koperspiraal laten zetten.
en ik ben nu 7 dagen overtijd.
ik heb na 2 dagen overtijd een zwangerschapstest gedaan deze was negatief, maar ik voel me nu misselijk heb gespannen borsten, witte bultjes op mijn tepels, strak gevoel in buik, en ik ben nog steeds niet ongesteld, apotheek zei dat mijn blaasontstekingskuur geen effect had op koperspiraal, maar ik ben er bijna van overtuigd zwanger te zijn, ik voel me zo vreemd, wie heeft er ervaring mee en wie weet of ik kan heb dat als het zo is dat het vruchtje niet beschadigd word. dinsdag moet ik naar de gyn voor echo en eventueel verwijderen spiraal, dan zou ik 11 dagen overtijd zijn..
wie weet raad HELP. KINDJE IS OVERIGENS WEL GEWENST MOCHT HET ZO ZIJN.


Geschreven door: Jacqueline op Zondag 17 April 2005 om 10:53 Ongepaste reactie?

Hallo Chantal,

Het kan zijn dat je zwanger bent. Ze raden het aan, mocht je zwanger zijn om de spiraal te verwijderen. Om later complicaties te voorkomen. De kans is wel bij de verwijdering, dat je een miskraam kunt krijgen. Verder is het handig om idd een echo te laten maken, omdat bij een spiraal een buitenbaarmoederlijke zwangerschap groter is. Het eitje zit dan in de eileider en als dat zo is, wordt die meteen verwijderd. Ze kunnen die allemaal zien op de echo. Het hartje zien kloppen kan pas bij 7 weken en je krijgt waarschijnlijk een inwendige echo, maar daar voel je niets van.

Veel succes en hopelijk pakt het goed uit voor je.


Pagina 1 van 22 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)