Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Danielle

Geschreven op: Donderdag 4 November 2004 om 14:30
Ongepast of beledigend?

Wie heeft er nog meer een afwijkende baarmoeder? Mijn baarmoeder is hartvormig in plaats van gewoon rond. Hier zijn we bij mijn eerste zwangerschap achtergekomen. Onze dochter is met 36 weken geboren, warschijnlijk door de afwijkende vorm, ze lag ook in een stuit. Ik wil nu graag weten hoe het eventueel bij een volgende zwangerschap gaat lopen, weer te vroeg geboren, weer stuitligging, weer keizersnee?

Wie heeft er meer informatie voor mij, er is weinig over dit onderwerp te vinden.

Danielle 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 14 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: inge op Woensdag 1 December 2004 om 14:20 Ongepaste reactie?

hai
ik heb ook een afwijking aan de baarmoeder
een tweehoornige baarmoeder
dat wil zeggen dat het van onder aan elkaar zit en zich dan splitst
ik heb een zoontje van 4 wel normaal geboren maar hij lag eerst wel dwars en ik zou ook een keizersnede hebben gehad
de arts zei wel dat bij een volgende zwangerschap dit niet perse weer gebeurde
maar ik heb wel meer kans op een miskraam dan een ander
heb al twee gehad
en ben nu zwanger voor de vierde keer en moet morgen voor controle 7wkn
maar heb al bloed verloren maar dat wil nog niets zeggen eerst morgen de echo afwachten
en als je meer info wil over jouw baarmoeder de gynaecoloog weet er meer over

groetjes en succes
inge


Geschreven door: Danouscha op Dinsdag 7 December 2004 om 08:08 Ongepaste reactie?

Hai,
ik heb ook een afwijking aan mijn baarmoeder,net als bij Inge is hij tweehoornig.Ik heb een zoontje van 3 en ben momenteel zwanger van mijn tweede kindje.Ik ben inmiddels 30 weken en erg zenuwachtig hoe het dit keer gaat verlopen.Mijn zoontje is via een keizersnede ter wereld gekomen door te vroeg gebroken vliezen met 33 weken.Ook lag hij in een stuit.En daardoor had ik een uitgezakte navelstreng waardoor een spoed keizersnede onder algehele narcose noodzakelijk was.Gelukkig heb ik nooit een miskraam gehad,maar wel moeite gehad met weer zwanger worden.Ik zou wel normaal kunnen bevallen,maar heb net als bij mijn eerste zwangerschap het gevoel dat hij weer in een stuit ligt.Ik voel alleen getrappel onder in mijn buik,net als toen.En door die afwijking ligt hij alleen rechts,net als toen.Ik wacht het maar rustig af,meer kan ik niet doen.

Groetjes en succes
Danouscha


Geschreven door: Marjo op Vrijdag 18 Februari 2005 om 13:08 Ongepaste reactie?

Ik heb ook een hartvormige baarmoeder, ik kwam hierachter bij een echo toen ik bloedingen en weeen had in de vijftiende week van mijn zwangerschap. Mijn dochtertje lag in een stuit en ook alleen maar aan de linkerkant. Met bijna 34 weken braken mijn vliezen ik heb toen nog 8 dagen in het ziekenhuis gelegen en toen kwamen de weeen spontaan maar omdat de navelstreng uitzakte (waar ze net op tijd achterkwamen) heb ik uiteindelijk een spoedkeizersnee gehad, ik vond dit zeer traumatisch en ben ook best bang om weer zwanger te worden maar zou graag nog meer kinderen willen.Het is ook vervelend dat ze niet kunnen zeggen of dat wat er allemaal gebeurt is in mijn zwangerschap aan deze baarmoederafwijking ligt of niet.
Groetjes marjo


Geschreven door: jessica op Vrijdag 1 April 2005 om 13:30 Ongepaste reactie?

hoi ik heb ook een afwijking aan mijn baarmoeder ik hbe er een tussen schot in zitten en hbe 2 openingen in plaats van een ben nu zwanger en hbe daar bij ook nog een zwakke baarmoeder hals en mond dus is een groot risico maar goed we slaan ons er wel door heen ik had door mijn afwijking maar 25 % om zwanger te worden wist dit al op mijn 15 ben nu 19

groetjes jessica


Geschreven door: mariska op Vrijdag 22 April 2005 om 17:19 Ongepaste reactie?

hallo, ik heb ook een afwijking aan mijn baarmoeder. ik ben geboren met ťťn nier en (zodoende?) is mijn baarmoeder ook eenzijdig aangelegd, min of meer in de vorm van een vraagteken. in de 31e week van mijn zwangerschap(1996) is mijn dochter in een volkomen stuit gaan liggen en is zij vervolgens gezond en wel geboren met een geplande keizersnede na 39 wk. zwangerschap!


Geschreven door: angelique op Maandag 10 Oktober 2005 om 22:02 Ongepaste reactie?

hallo, ik heb ook deze afwijking aan mijn baarmoeder. Ik heb 2 kinderen van 5 en 3 en deze zijn allebei zonder complicaties geboren, in de 39 e en 38 e week, dus het kan wel goed gaan.


Geschreven door: Ilse op Woensdag 21 December 2005 om 23:10 Ongepaste reactie?

Ik heb ook een tussenschot in mijn baarmoeder, hierdoor zijn mijn drie zoontjes (2,4,6 jaar) dmv een keizersnede geboren, zij daalde niet in en lagen alle drie in een stuitligging en ook alle drie aan dezelfde kant.
Bovendien heb ik nu last van onregelmatige menstruatie, wat waarschijnlijk aan dat tussenschot ligt.
vorige week een curretage ondergaan maar ben bang dat dit weinig nut heeft gehad.
Dit wil overigens niet zeggen dat het bij jou hetzelfde gaat maar als de eerste in een stuit lag, dan ben ik bang dat dat toch de ideaalste houding is in jou baarmoeder voor je baby.


Geschreven door: ananda op Maandag 24 April 2006 om 11:15 Ongepaste reactie?

Hallo,

Heb 2 kinderen een zoontje van 3 en een dochter van 11 weken.
Mijn zoontje is met 33 weken geboren en lag ook in een stuit. Hij is via en natuurlijke bevalling geboren.
Ik wist toen nog niet dat ik een afwijking aan mijn baarmoeder had.
Toen ik zwanger was van mijn dochter en zij met 36 weken nog in een stuit lag had de gynaecoloog een vermoeden dat ik wel eens een afwijking aan mijn baarmoeder zou kunnen hebben. Heb ditmaal besloten voor een keizersneden en met 38,2 weken is ze geboren. Toen zagen ze dat ik een afwijkende vorm had.
Als ik weer in verwachting zou raken zou het altijd een stuitbevalling worden.


Geschreven door: Anita op Zondag 10 September 2006 om 12:11 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb ook een uterus didelphys, dat betekent dat ik twee 'halve' baarmoeders heb met elk 1 eierstok en vagina. Ik heb ook maar 1 nier. Dat schijnt altijd samen te gaan bij deze afwijking. Bij mij is het ontdekt toen ik ging menstrueren. Bij de ene baarmoeder had de vagina geen uitgang naar 'buiten' toe, waardoor elke maand het 'bloed' niet weg kon en dat ging zich ophopen in die baarmoeder. Dat ging pijn doen. Dus ik ging met pijn in mijn buik naar de dokter. Die dacht natuurlijk eerst dat het mijn darmen waren. Na een vaginaal onderzoek, rectaal onderzoek, echo, cystoscopie en MRI-scan zagen ze nog niet wat het was, wel dat ik maar 1 nier heb. Pas na een kijkoperatie was duidelijk wat het probleem was. Ik ben toen door een specialist geopereerd in het Radboud in Nijmegen. Hij heeft de 'foute' vagina laten uitkomen op de 'goede', waardoor het bloed elke maand naar buiten kan. In mijn vagina voel ik nu achterin de opening naar de 2e vagina. Dit plekje kan wel eens gevoelig zijn, wat ik dan voel met sex. Verder heb ik nergens last van gelukkig.

Ik ben nog niet aan de kinderen, dus ben benieuwd hoe dat zal gaan verlopen. Zal in ieder geval onder begeleiding van een gyneacoloog moeten. En een keizersnede zit er dik in.


Geschreven door: Anita op Zondag 10 September 2006 om 12:13 Ongepaste reactie?

Oh ja, op medischforum.nl onder gyneacologie is ook een topic over twee baarmoeders. Erg interessant!


Pagina 1 van 14 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)