Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

patries

Geschreven op: Zondag 8 Augustus 2004 om 14:31
Ongepast of beledigend?

Hoi,
Na de bevalling van onze zoon bleek dat ik een baarmoeder en blaasverzakking (graad 2) heb overgehouden.
Nu is volgens de gynaecoloog het ophangen en / of verwijderen van de baarmoeder de enige optie op het moment dat we voor 100% zeker weten dat er nooit geen 3e kindje komt.
(dit is iets waar we nog niet over uit zijn)
Heeft iemand ervaring met het zwanger raken/zijn met een baarmoeder en of blaasverzakking?
Werden de klachten erger of waren er bepaalde complicaties tijdens de zwangerschap door de verzakking?
bedankt voor het antwoord! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: Caroline op Dinsdag 21 September 2004 om 10:53 Ongepaste reactie?

hallo Patries,
Ik heb een 3e graads verzakking overgehouden na de geboorte van onze dochter en moet in principe dezelfde operatie ondergaan als jij. Wij willen nog een kindje dus ik heb de operatie ook uitgesteld. Zwanger worden is gemakkelijker met een verzakking ( volgens mijn arts). Ik ben inderdaad weer zwanger geworden en er zijn een paar dingen waar je rekening mee moeten houden. In het begin zullen de klachten verergeren door de hormonale veranderingen, maar na het eerste trimester zouden deze over moeten zijn omdat de baarmoeder dan zo groot is dat het niet meer beweegt. Ik ben nog te kort zwanger om je verder te kunnen helpen, maar ik merk dat ik de klachten best goed verdraag omdat je het ergens voor doet! (Moet wel veel rusten.)
Veel succes met jullie beslissing, voor de verzakking zou ik een zwangerschap niet laten maar je moet wel zeker zijn dat je nog een kindje wilt.


Geschreven door: maritza op Zaterdag 26 April 2008 om 23:02 Ongepaste reactie?

Hallo Caroline, Patries en anderen,

We zijn nu 3 en een half jaar verder na bovenstaand bericht. Inmiddels is Caroline (neem ik aan ) bevallen en heeft misschien Patries ook nog gekozen voor een derde kindje. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring en dat van anderen, want begin november 2008 hoop ik ook te bevallen van mij tweede kindje. Ik heb een blaas en baarmoederverzakking (2de graad) overgehouden van m''n eerste bevalling. Nu ben ik heel bang dat mijn blaas beschadigd zal raken tijdens de bevalling, dus heb ik om die reden verschilldende gyneacologen gevraagd om een keizersnede. Men is echter (unaniem) van mening dat ik prima om de gangbare manier kan bevallen, want een blaas is erg felexibel. Echter nu heb ik via via vernomen dat een vrouw met een blaas/baarmoederverzakking na de bevalling haar blaas beschadigd heeft en nu ook nog een stoma eraan overgehouden heeft. Wie heeft ervaring met bevallen na een verzakking en wat kan jij mij adviseren ?
Mijn dank is groot!
gr. Maritza


Geschreven door: Zus op Vrijdag 2 Mei 2008 om 16:36 Ongepaste reactie?

Hoi Maritza,

Ik begin te zeggen dat ik je nog geen tip kan geven, want ik zit nl. in precies hetzelfde schuitje. Ik heb dezelfde verzakking als jij en ben voordat ik weer zwanger wilde worden naar een gynaecoloog gegaan om zeker te zijn dat ik bij de 2e keer een keizersnede zou mogen. Ik heb een gyn gevonden en ik had vrede met de beslissing. Nu ben ik vandaag bij een andere gyn geweest (mijn eigen was op vakantie) en deze adviseerde mij juist op de natuurlijke manier te bevallen ipv met keizersnede. Het kwaad is nl al geschiet en een keizersnede zou misschien een toekomstige operatie (voor- en achterwandplastiek) in de weg staan. Dat was nieuw voor mij. Ik dacht dat ik door met een keizersnede te bevallen in ieder geval de verzakking niet zou verergeren. Nu lijkt het dus juist zo te zijn dat een keizersnede uiteindelijk het verzakkingsprobleem kan verergeren doordat het een operatie in de weg staat (door verklevingrisico etc).

Kortom ik weet ineens niet meer wat ik nu moet doen, Ik moet al over 8 weken bevallen dus zal snel een beslissing moeten nemen. Ik hoop ook dat er mensen zijn die hiermee te maken hebben gehad en ons een goed advies kunnen geven. Al besef ik uiteraard dat elk mens weer anders is, maar door veel ervaringen te lezen hoop ik de juiste beslissing te kunnen nemen.
Ik heb 16 mei een gesprek met mijn eigen gynaecoloog hierover en hoop dan wijzer te worden. Ik laat het je weten, want jij hebt nog iets meer tijd om te beslissen en af te wegen. Dan heb je in ieder geval alvast een ervaring.

Mocht je ergens (buiten deze site) nieuws hebben hoop ik dat je mij ook op de hoogte brengt.

Groetjes van een lotgenootje.


Geschreven door: Zus op Zaterdag 19 Juli 2008 om 22:37 Ongepaste reactie?

Even een update van het vorige bericht.

Ik ben inmiddels bevallen met een keizersnede en mijn dochter woog meer dan 4600 gram. De gyn zei meteen na de keizersnede dat ik een zeer goede keus had gemaakt een keizersnede te willen gezien zo''n grote meid de zaak zeker niet verbeterd zou hebben.

Kortom, volg je gevoel! Van een keizersnede zal je indien het minder goed gaat nooit zoveel spijt hebben dan dat je na een gewone bevalling het geheel hebt verslechterd. Dan heb je pas echt spijt. Dat is mijn mening.

Succes en sterkte met je beslissing.

Geschreven door: Esther op Dinsdag 15 Februari 2011 om 17:30 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb 27 jaar en heb een blaas en baarmoederverzakking en nog geen kinderen gehad. We willen heel graag kinderen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Gr Esther


Geschreven door: sanny100 op Zaterdag 19 Februari 2011 om 21:49 Ongepaste reactie?

Ik ben erg benieuwd of er meer mensen zijn hier ervaring hebben met de bevalling na een verzakking. Ik heb zelf na mijn eerste bevalling een verzakking van de blaas overgehouden. Wij willen op korte termijn graag een tweede als het lukt natuurlijk, maar ik ben zo bang dat de bevalling het allemaal zal verergeren. Mijn bekkenbodemfysio zei dat een keizersnee wel zou mogen in mijn geval.
Wie kan mij adviseren?


Geschreven door: Frederiek op Donderdag 21 April 2011 om 16:13 Ongepaste reactie?

Ik heb helaas aan mijn eerste bevalling ook blaas- en baarmoederverzakking over gehouden.
Mijn idee is om bij een tweede zo veel mogelijk informatie inwinnen. Eťn gyneaecoloog weet veel maar met meerdere adviezen kun je pas een goede, afgewogen beslissing maken. Ik vind sowieso dat er vrij laconiek over deze bijzonder vervelende klachten wordt gedaan, alsof het er allemaal gewoon bij hoort. Volg je verstand en je gevoel zou ik zeggen. Het is wel je lijf. Veel succes!


Geschreven door: Sanny100 op Zondag 1 Mei 2011 om 20:53 Ongepaste reactie?

Ik denk ook dat het verstandig is om niet alleen de mening van ťťn gyneaecoloog of huisarts te volgen, maar je goed te laten informeren.
Ik ben het met Frederiek eens dat er best laconiek over de klacht wordt gedaan. Je hoort er niemand over en het wordt altijd afgedaan als "kwaaltje" terwijl ik er toch dagelijks last van heb. Toch ben ik benieuwd of er nog mensen zijn die ervaring hebben met een gewone bevalling terwijl zij een verzakking hadden.
Ben benieuwd naar jullie ervaring.


Geschreven door: Daantje op Zaterdag 28 Mei 2011 om 13:55 Ongepaste reactie?

Ik ben nu zwanger van ons 3e kind.
De eerste was een keizersnee ivm stuitligging. En de 2e was een 8 ponder en een vaginale bevalling.
Hier heb ik een 2e graads voor en achterwand verzakking van overgehouden.
Mijn bekkenbodemspecialist en huisarts zeiden allebei, dat het beter was om geen "gewone"bevalling meer te doen.
Maar de gynaecoloog zij dat dit prima kon, en de verzakking daardoor nog beter te operen was????
Maar ik ben daar niet gerust op.
Ook ik heb de ervaring dat het allemaal erg word onderschat allemaal.
Ik ben sportief en actief iemand die veel heeft ingeleverd na de bevalling.
En stoor mij erg aan mensen die zeggen ....valt wel mee.
Ik weet nu op dit moment niet wat ik ga beslissen. Voor mijn gevoel ben ik wel zo ''slap"van onderen dat de bevalling wel voorspoedig zal verlopen.
Maar aan de andere kant laten ze je rustig 2 weken overtijd lopen, waardoor de kans op een zwaar kind wel erg groot word.

Met 34 weken moet ik weer naar de gynaecoloog en ga dit zeker bespreekbaar maken.
Als ik er geen goed gevoel bij heb ga ik naar een ander ziekenhuis.
Nu val ik onder Hardenberg.
Hopenlijk heeft iemand wat aan mijn verhaal.
Ik herken veel van bovenstaande situaties en vind het erg prettig om ook verhalen van anderen te lezen.


Geschreven door: dillema op Dinsdag 14 Juni 2011 om 12:07 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik ben pas geleden achter gekomen dat ik zwanger ben van mijn vierde. Niet gepland. Mijn man heeft duidelijk aangegeven dat ik uiteindelijk zelf ben die een keuze moet maken, maar hij vindt ons gezin al compleet. Verder he ik ook aan mijn laatste bevalling een 2de graads voor en achter wand verzakking aan overgehouden. met bekkenboden oefeningen enz. gaat het prima en wil eigenlijk niet riskeren dat het erger wordt en zit ook nog met de zorg van mijn 3 kinderen en ben ook bang dat ik door een zwaardere zwangerschap vanwege de verzakking en herstel na de bevalling hun tekort doe.

wie heeft ook met zoiets te maken gehad?


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)