Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

ik

Geschreven op: Zondag 14 Juni 2009 om 12:51
Ongepast of beledigend?

Hoi,
Ik probeer dames te vinden die de pil qlaira slikken. Het is nog maar een maand in nerderland te krijgen. Ik heb hem nu 4 dagen en het gaat redelijk. Wie kan mij meer vertellen over hun ervaringen met qlaira. groetje ik 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: Radeloosje op Maandag 10 Augustus 2009 om 15:51 Ongepaste reactie?

Ik slik hem nu 2 weken maar ik stop er weer mee. Ben nog nooit zo moe geweest. Echt niet normaal. Wat een troep!


Geschreven door: me op Zaterdag 22 Augustus 2009 om 22:29 Ongepaste reactie?

hoi Ik,

Heb je inmiddels zelf al wat meer ervaring? Ik ben benieuwd of je verschil merkt met andere minder natuurlijke hormoonhoudende anticonceptiepillen.


Geschreven door: Ikke op Zondag 23 Augustus 2009 om 00:10 Ongepaste reactie?

Ik slik Qlaira nu ook ongeveer 2 weken, nadat ik mijn Mirena spiraaltje heb laten verwijderen. Krijg nu steeds meer last van bijwerkingen: moe, ik blaas op en wat helemaal ellende is: kramp in mijn spieren, vooral benen. Ik maak deze maand af, om weer mijn hormonen weer enigszins in balans te krijgen, maar overleg dan toch echt weer met mijn gynaecoloog, dit is ook niet wat. Wie heeft er nog meer bijwerkingen?


Geschreven door: nathalie op Maandag 21 September 2009 om 13:20 Ongepaste reactie?

okee hier schrik ik even van . ik heb vanmorgen me spiraaltje eruit laten halen en jah idd ik kreeg ook de qlaira. ik dacht even google en toen kwam ik hier tercht maar dit zijn geen goede brichten , hoe gaat het nu met jullie . groetjes nathalie


Geschreven door: Mij op Woensdag 14 Oktober 2009 om 19:59 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Ik ben net 2 weken geleden overgestapt van de trigynon naar de qlaira.
In de eerste week voelde ik me goed maar de tweede week kreeg ik last van allerlei bijwerkingen.

Ik heb de apotheek gebeld om te vragen of ik zoveel last mocht hebben van de pil en zij vertelde mij dat ik meteen moest stoppen met de qlaira en contact moest opnemen met mijn huisarts.
Dit gedaan en ik moest een zwangerschaptest doen (deze was negeatief).

Daarna doorgestuurd om bloed te prikken omdat hij dacht dat ik vanwege de pil problemen zou kunnen hebben met mijn lever, nieren, alvleesklier en noem maar op.
Gelukkig was dat allemaal niet aan de orde, maar ik mag van hem niet meer aan de qlaira (want volgens hem liggen de klachten bij deze pil).

Nu heb ik al 3 dagen de qlaira niet meer gehad en ik heb nog steeds klachten.
Ik moet het tot het weekend aanzien en heb ik na het weekend nog steeds last dan moet ik weer bij hem langskomen voor meerdere onderzoeken.

Ik wil dit verhaal met jullie delen omdat een aantal van jullie ermee zijn begonnen of er mee willen beginnen.
En ik gun het niemand om zoveel pijn te moeten hebben en om zo in de onzekerheid te moeten zitten.

Achteraf gezien zou ik er niet mee zijn begonnen als wist wat ik nu weet, maar ja dat blijft koffiedik kijken.
En tuurlijk iedereen reageert weer anders op een pil.
Wat ik ook heb begrepen is dat ze de pil niet goed hebben getest en dat ze daardoor deze pil zo snel op de markt hebben kunnen brengen.

Sorry voor het lange verhaal.

gr,
Ikke


Geschreven door: Diana op Dinsdag 20 Oktober 2009 om 11:27 Ongepaste reactie?

Na een jaar de Yazz 24+4 te hebben geslikt, met veel nare bijwerkingen, heb ik nu de eerste strip Qlaira er op zitten. Alhoewel je van èèn maand slikken misschien niet zoveel conclusies kan trekken, moet ik toch toegeven dat ik me heel goed voelde deze maand, minder stemmingswisselingen, meer zin in sex en veel minder hoofdpijn. Ik hoop dat dit zo blijft!
Ben ook erg benieuwd naar andere ervaringen van Qlaira gebruiksters.


Geschreven door: Karlijn op Maandag 2 November 2009 om 20:55 Ongepaste reactie?

Ook ik ben benieuwd of er al dames zijn met een aantal maanden ervaring. Ik ben er nu bijna 2 weken geleden mee begonnen. In het verleden heb ik veel last gehad van andere pillen (Marvelon, Microgynon en Trigynon). Niet lekker in mijn vel, hoofdpijn, algeheel onbehagen. Ook Nuvaring (labiel, huilerig, veel hoofdpijn) en Mirenaspriraal (géén libido, acne, algeheel onbehagen en harde schijven in de borsten) verdroeg ik niet.
Ik verwacht er dus niet alles van, maar het leek mij toch het proberen waard. Tot nu toe merk ik niks maar het is natuurlijk nog te kort om er iets over te kunnen zeggen.


Geschreven door: Qlaira op Vrijdag 27 November 2009 om 22:47 Ongepaste reactie?

Ik slik nu sinds juni Qlaira ivm hoofdpijnklachten in de stopweek en wat ben ik blij met deze nieuwe aanwinst. Totaal geen hoofdpijn meer wat steeds meer richting migraine ging. Maar als ik jullie klachten lees heb ik het idee dat jullie wel heel erg snel opgeven. Weten jullie wel dat als je een nieuw anticonceptiemiddel gaat gebruiken je pas na minstens 3 maanden kunt zeggen of dit middel voor jou de juiste keus is. Dus ik zou zeggen hou ff vol!


Geschreven door: Mariska op Maandag 28 December 2009 om 10:00 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Ik gebruik nu 3 maanden de qlaira, en ik vind m verschrikkelijk!.
Ik begon heel positief en vol goede moed, maar helaas....
Ik heb er veel bijwerkingen van, zoals : geen zin in sex, erg vermoeid, het lijkt ook wel of ik depressief ben geworden door die pil, en ik kijrg midden in de strip last van puistjes wat ik normaal nog nooit heb gehad!
Ik ga er mee stoppen en heb van de gyn de Yaz 24+4 gekregen.
Ik heb geen idee wat dat doet...we zien wel.
Ik ben het er mee eens dat je de pil wel langer als 2 weken moet gebruiken voor je er wat van kan zeggen, en dat de pil bij iedereen verschillend werkt.
Zelf heb ik hiervoor 4 jaar de mirena gehad, die was erg prettig, alleen had ik er veel buikpijn van, ondanks dat ie goed zat.


Geschreven door: Karin op Donderdag 7 Januari 2010 om 20:23 Ongepaste reactie?

Ik wil even inhaken op de mevrouw die hierboven aan geeft dat je moet doorzetten. Ik weet ook wel dat je minstens 3 maanden een pil moet slikken.

Echter, ik ben zwaar migraine patient en ik kreeg van verschillende pillen zoveel en meer migraine en hoofdpijn. Als je dit mee maakt hou je dat nog geen dag vol. Ik ben er letterlijk dood ziek van. Dus ik vind het wat makkelijk gezegt.

Ieder moet voor zichzelf beslissen wat goed voor haar is en hoe snel ze op geeft. Je gevoel geeft het zelf wel aan. Het ene lichaam verdraagt hormonen beter als de ander. Er bestaan vrouwen die heel gevoelig reageren op hormonen. Dit is vervelend genoeg en laten we mekaar steunen.

Succes allemaal.


Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)