Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Richard

Geschreven op: Donderdag 22 November 2007 om 17:18
Ongepast of beledigend?

smiley

Vandaag zou mijn vriendin met ovulatie 13 weken zwaner zijn. Afgelopen zondag heeft ze besloten niet meer met me verder te gaan. En ze vertelde me dood leuk dat ze al een afspraak had gemaakt om "het" ( zoals ze de het kind noemde) weg te laten halen. Ik begreep en begrijp nog altijd niet waarom. Ik had de kinderkamer al deels gemaakt en mijn stiefdochter kalmpjes aan verteld wat er te wachten stond. Ze is net 4 jaar geworden. Ik zelf heb nooit kinderen gehad. Dit zou mijn eerste zijn.

Mijn hart brak in stukken. in eerste instantie dacht ik dat ze last had van haar hormonen, ze heeft namelijk de afgelopen weken al eerder gedreigt het weg te halen. Voornamelijk op momenten dat ik even tijd voor mezelf wilde. Haar ouders weten dat ze zwanger is, maar de waarheid erachter heeft ze nooit verteld. We hebben BEWUST gekozen om te proberen. Ze liet in october haar spiraaltje verwijderen. Mijn ouders waren dol gelukkig dat we gingen proberen. Voornamelijk omdat mijn zus geenkinderen kan krijgen (ook met ixi niet). In augustus was het al raak. Ik was dol blij na 10 weken hebben we het mooie nieuws aan mijn ouders verteld en aan die van haar. Maar het verhaal bij mijn schoonouders was totaal anders dan de werkelijkheid. Zij verkondigde dat ze zwanger was geraakt door haar spiraaltje heen. Een ongelukje zegt ze. Toen had er eigenlijk al een belletje bij me moeten rinkellen.
Nu, vandaag is mijn kindje er niet meer. Zondag hield ik voor dat ik weg ging mijn hand nog op haar buik en bidde ik nog even. Ik vroeg God mij te vergeven dat ik niet haar op andere gedachten heb kunnen brengen. Maar halverwegen mijn gebed verstoorde mijn ex hem en zei dood leuk. Ja, neem maar snel afscheid. Ik heb dat allang gedaan. Ik vroeg haar of ze er zeker van was, maar ze wees me de deur.

Ik kan het nog steeds niet geloven dat je een gezond (nek plooi meting was namelijk goed) nieuw leven als een pakketje kan weghalen. In ieder geval, zo plots en zonder aanleiding. Ik vraag me af waarom?!? Ik ben goed voor haar geweest houd met hart en ziel van mijn stiefdochter, heb bewezen voor hun te willen zorgen en dat ik het nieuwe leven met open armen wil ontvangen. Wat ik nog meer niet begrijp is het dreigen. Wat schiet ze daar mee op? Dat ik voor altijd bij haar blijf? dat wilde ik toch al wel!!!

Het is nu 5 dagen later, en ik heb haar zondag nog gebelt. Ze maakte me duidelijk dat ze nooit meer contact wilde. Ik denk dat ze zich schaamt. Anderzijds begrijp ik niet hoe ze het durft te zeggen. Hoe zou ik haar nu nog aan kunnen kijken zonder te denken moordenaar? Ik kan mezelf al amper in de spiegel aankijken omdat ik het gevoel heb medeplichtig te zijn. Hoe? smiley

Ik ben 30 jaar zij is 35 jaar. het is niet alsof we een stel ondoordachte tieners zijn. Of zou ze misschien stiekem terug verlangen naar haar ex-man? Of was ik alleen maar een avontuurtje? of wat? Ik begrijp het niet. Hoe kan ik nu nog een vrouw vertrouwen. Hoe kan ik nu met deze harnas een goed en vertrouwd gevoel hebben als een toekomstige vriendin zwanger zou raken? Ik ben gebroken. Kapot van binnen. gelukkig krijg ik goede steun van mijn familie. Maar vandaag is hij/zij er niet meer. God, vergeef me! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: anoniema op Maandag 26 November 2007 om 16:03 Ongepaste reactie?

Ik las je verhaal, tjonge dat er nog van zulke mensen bestaan !!!
Mijn man en ik proberen al ruim 2 jaar kinderen te krijgen maar wil niet echt lukken. We zijn onder behandeling bij de Gynaecoloog omdat we het zo graag willen. En dan lees ik jou verhaal dat je vriendin het kindje zo wil laten weghalen!!! Echt onbegrijpelijk ik kan daar echt niks bij voorstellen,hoe kan je dat nou laten doen.Laat haar blij wezen ze was er toch ook bij toen jullie gemeenschap hadden, en toen was alles koek en ei!!! Echt ik wou dat ik zwanger was. Ik kan je een ding zeggen: Ik hoop dat je snel een goeie betrouwbare en goedhartse vriendin weerkrijgt en wens jouw in ieder geval veel sterkte toe !!! smiley


Geschreven door: jacqueline op Donderdag 29 November 2007 om 11:50 Ongepaste reactie?

Hallo Richard,

was hier op dit forum op zoek naar iets heel anders totdat ik je verhaal tegenkwam. Wat een verdriet, niet alleen moet je afscheid nemen van je ongeboren kind maar ook van je vriendin. Het is mij geheel niet duidelijk waarom ze ervoor kiest om bij je weg te gaan. Hopelijk kom je er overheen en vindt je t.z.t. een fijne nieuwe relatie en wordt je alsnog vader. Overigens vind ik dat het al dan niet houden van een kind een aangelegenheid is waarover je samen een besluit neemt. Het feit dat het kind in het lichaam van je vriendin groeit wil niet zeggen dat zij daar alleen zeggenschap over heeft, jij bent de vader. Nou sterkte.


Geschreven door: anoniem op Vrijdag 30 November 2007 om 09:21 Ongepaste reactie?

Heel veel sterkte Richard!!!!!! Ik zal een kaarsje voor je opsteken.


Geschreven door: Desiree op Maandag 3 December 2007 om 18:30 Ongepaste reactie?

Lieve Richard, wat heb ik met je te doen. Ik was 17 toen ik zwanger raakte, maar heb zelf nooit overwogen of aan gedacht om het te laten aborteren. Mijn toenmalige vriend wilde dat wel maar ik zei, dan hoepel je maar op. Nu is mijn zoon 23 jaar en het is een pracht jong. Geloof me, dit heeft zijn reden gehad dat dit je is overkomen. Nu doet het pijn en ben je verdrietig, maar beetje bij beetje slijt het. En later zul je god bedanken dat je relatie toen die tijd stuk is gegaan omdat ergens op deze aarde iemand op jou wacht die wel jou liefde en jou kinderen wil baren. Speciaal voor jou.
En jou al haar liefde geeft.
Sterkte lieve richard.


Geschreven door: Ano op Dinsdag 4 December 2007 om 19:31 Ongepaste reactie?

Ik wilde je namens ons allen hier veel sterkte wensen. We hebben met veel verwondering je verhaal gelezen. Op een dag zal ook jij je rust weer vinden. Blijf jezelf vertrouwen. Ooit zal je weer een goede partner en papa worden. Maar blijf in jezelf geloven. Anders lees eens Job in de bijbel. als je die leest.


Geschreven door: Ano op Maandag 10 December 2007 om 14:10 Ongepaste reactie?

IK WEET HEELGOED WAT IK JE HEB AANGEDAAN. EN JA, IK HEB NU SPIJT!!! MAAR ER NU IETS AAN TE VERANDEREN KAN IK NIET MEER. RIES IK HOU NOG ALTIJD VAN JE EN IK BEN VERDRIETIG DAT IK JE NIET MEER ZIE. IK WEET DAT JE ME NOOIT MEER KAN VERGEVEN EN DAT JE EEN EEUWIGE BOOSHEID HIEROVER HEBT, MAAR TOCH WIL IK HIERBIJ MIJN EXCUSSES AANBIEDEN. JE BENT MIJN WARE EN DAT ZAL JEALTIJD BLIJVEN.

SORRY smiley


Geschreven door: Chantal op Dinsdag 18 December 2007 om 15:44 Ongepaste reactie?

Maar meisje toch, hoe kun je als je zelf ''n dochter hebt.. een abortus laten plegen.. ongelooflijk! Hopelijk behandeling je je meisje wel met liefde en geduld. Waarom dacht je dat Ries en jij geen kind konden opvoeden? Er moet wat meer zijn.. ik hoop dat jullie paden scheiden en zelf nog happy verder leven want samen zitten er te diepe krassen in jullie liefde, vrees ik. Succes!


Geschreven door: Pist off op Woensdag 2 Januari 2008 om 11:38 Ongepaste reactie?

Ik heb ook een abortus gehad. Ik was compleet in de war en twijfelde ineens overal aan. Wist niet meer wat ik moest doen, ik heb al twee kids net gescheiden en zwanger van mn net nieuwe vriendje. Eerst was ik zo blij met de zwangerschap maar daarna raakte ik in een diepe depressie. Ik heb mijn kindje weg laten halen.
En nu heb ik zo''n spijt. Jullie die zelf nooit een abortus hebben meegemaakt zullen dat nooit begrijpen. En om iemand die dit net heeft meegemaakt heeft nog ff een trap na te geven vind ik lager dan laag. Hoezo zou zij geen goede moeder zijn en haar kind niet met liefde behandelen?!!! Hoe kun je zoiets suggereren!!!!!!!
Heb je er ooit bij stil gestaan dat een abortus ook een handeling vanuit liefde kan zijn? Wat als je het niet aankan? Wat als je het laat komen en je staat er alleen voor? moet iedereen dan lijden? Ga jij haar helpen met de opvoeding. Nee jij hebt het te druk met oordelen vellen over dingen waar jij de ballen van begrijpt. Erg kortzichtig en DOM


Geschreven door: Ano op Donderdag 3 Januari 2008 om 12:05 Ongepaste reactie?

He mevrouw PIST OFF. Er trapt hier niemand iemand na. We wensen Richard gewoon veel sterkte toe. Heb jij het wel eens uit het mannelijk perspectief bekeken?
Richard heel veel sterkte en ik hoop dat je een heel goed en voorspoedig nieuwjaar in gaat.

Een dikke kus van een anoniempje


Geschreven door: Joce op Zondag 20 Januari 2008 om 14:42 Ongepaste reactie?

Lieve richard ik leef erg met je mee. Mijn vriend wilde twee weken geleden dat ik mijn kind liet weghalen. Ik ben er ingestonken. Hij wilde geen kind van e. Nadat ik mijn kind heb weggehaald is hij met de horizon verdwenen. ik begrijp je verdriet, maar je bent niet alleen.
Dikke kus


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)