Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Gynaecologie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Gynaecologie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jacqueline

Geschreven op: Vrijdag 2 November 2007 om 21:26
Ongepast of beledigend?

Ik ben 6 weken geleden geopereert aan een baarmoeder verzakking, blaasverzakking en darmverzakking. Ik ben afgelopen woensdag op controle geweest en heb tehoren gekregen dat de operatie niet gelukt is. Alleen de baarmoeder is gelukt. De blaas en de darmen zitten maar net vast. Ik moet nu voor een tweede beoordeling naar het albert schweitzer ziekenhuis in zwijndrecht naar gynaecoloog Hogewoning volgens mijn eigen gynaecoloog hoort deze gynaecoloog tot een van de beste van Nederland op het gebied van verzakkings operaties en het plaatsen van een matje onder de blaas en darmen.Dat moet ik dan maar geloven. Ik heb bij de bib en op internet gezocht naar informatie over het plaatsen van matjes, maar daar is bijna niets over te vinden. Wel heb ik gelezen dat een gynaecoloog schreef dat een matje soms niet geacepteerd wordt door het lichaam. Het matje kan niet meer verwijdert worden stond er bij geschreven.Ook kon het matje gaan schuren tegen de blaas, waardoor je weer incontinent kan worden. Ik schrok van dit berichtje. Mijn eigen gynaecoloog heeft het erover om een matje teplaatsen maar wil eerst het oordeel horen van een tweede arts. Over 3 weken kan ik al in dat andere ziekenhuis terecht daar heeft mijn gynaecoloog zelf geregeld. Anders had ik op een lange wachtlijst gekomen.Mijn eigen gynaecoloog zei als het lichaam het matje accepteert zit het als een huis en gaat het nooit meer los.heeft iemand misschien een positieve of negatieve ervaring met het plaatsen van een matje.En zijn er nog meer mensen die al bij de eerste na controle te horen kregen dat de operatie gedeeltelijk mislukt is? Welk ziekenhuis zou het beste zijn op het gebied van verzakkings operatie''s?  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Geschreven door: yvonne op Maandag 3 December 2007 om 14:57 Ongepaste reactie?

Jacqueline, heel veel kan ik je nog niet helpen. Maar op 1 nov. dit jaar ben ik in het asz zwijndrecht geholpen door dr olthof en dr schram. Ik had een verzakking aan de blaas, darmen en de top van de vagina. Bij mij is ook een matje geplaatst. Volgens de gyn een octopus operatie, dwz met meer banden aan het matje. Ik mocht 6 weken maar 1kg tillen en niet autorijden of fietsen. 18 dec moet ik op controle komen in dordrecht. Bij het minste of geringste dat ik te veel doe heb ik buikpijn onder in de buik. Ik hoop dat alles nog op zijn plaats zit maar zal dit de 18e wel horen. Zodra ik meer weet hou ik je op de hoogte. Sterkte


Geschreven door: maatje op Zondag 27 Januari 2008 om 11:19 Ongepaste reactie?

Kijk op www.verzakking.blogspot.com


Geschreven door: Froukje op Woensdag 6 Februari 2008 om 11:37 Ongepaste reactie?

hoi Jaqeuline,
ik ben 4 april 2207 geopereerd aan een verzakking van de voorwand achterwand en blaasverzakking(baarmoeder was 1 jaAR EERDER AL VERWIJDERD)DOOR MIDDEL VAN MATJES, HET WAS EEN LAATSTE REDMIDDEL MAAR IK BEN ER FANTASTICH VAN OPGEKNAPT,
IK HEB GEEN BIJWERKINGEN, GEEN AFSTOTING EN VOEL ME ALS HERBOREN, KAN MIJN PLAS EN ONTLASTING GOED OPHOUDEN, KAN WEER SPORTEN, KORTOM ALS JE WAT AAN MAG RADEN ZOU IK NOG LIEVER VANDAAG DAN MORGEN VOOR DEZE OPERATIE GAAN . DE INGREEP VALT REUZE MEE, IK HEB 5 DAGEN IN HET ZIEKENHUIS GELEGEN EN MOEST NA DE INGREEP 6 WEKEN RUSTIG AAN DOEN, IK HOOPDAT IK JE WAT VERDER HEB KUNNEN HELPEN MET JE BESLISSING EN WENS JE VEEL SUCCES IN DE TOEKOMST MEID, GA ER VOOR.212


Geschreven door: jacqueline op Dinsdag 11 Maart 2008 om 22:54 Ongepaste reactie?

Beste Yvonne en Froukje, of andere lotgenoten.

Het is lang geleden dat ik op dit forum gekeken heb. De reden is dat ik na een maand nog geen reactie van iemand gekregen had. Hoe gaat het met jullie?
Kunnen jullie weer alles doen (sporten, zwemmen, huishoudelijk werk, in de tuin werken enz)? Of moeten jullie er altijd rekening mee blijven houden dat je nu, door de plaatsing van het matje een nieuwe bekkenbodem hebt? Moeten jullie er rekening mee houden om nooit meer dan 10 kg te tillen? Moeten jullie tussen de middag een uur rusten, omdat je anders teveel last krijgt van je bekkenbodem? Wat voor advies hebben jullie gekregen. Moeten jullie heel je leven lang de bekkenbodemspieren blijven trainen.
Voel je het matje zitten? Een rare vraag misschien, maar voel je het matje zitten als je gemeenschap hebt. Wat een vragen hè. Ik ben nog steeds niet geopereerd.
Ik ben 4 januari 2008 van 13.00 tot 17.30 uur in het regionaal bekkenbodem centrum locatie amstelwijck in Dordrecht geweest. Ik heb toen op 1 middag allerlei onderzoeken gehad, en daarna een gesprek met gynaecoloog Dhr Hogewoning en de fysiotherapeut. Het advies was om eerst 3 maanden fysiotherapie te volgen bij een geregistreerde fysiotherapeut en het beste zou zijn als ik therapie zou krijgen met een soort bekkenbodem meter die registreert wat de kracht van het bekken is.Dat mag alleen gedaan worden door een fysio die geregistreerd staat.
Als na 3 maanden blijkt dat mijn bekkendodemspieren krachtig genoeg zijn kan ik geopereerd worden. Ik begreep als de spieren niet krachtig zijn dat het plaatsen van een matje dan geen nut heeft. Ze hebben mij ook laten zien hoe het matje er uit ziet, ik ben daar eigenlijk wel van geschrokken. Wat was dat groot en dan een stuk of 6 van die lange stroken aan het matje om het weer vast te maken aan?
Dat zag er nogal heftig uit. Ook op de computer hebben ze mij het matje in 3D laten zien. Het is gewoon een complete hangmat. Dat moet ook zei de arts want dat wordt je nieuwe bekkenbodem hier komen straks al je organen op te rusten.
Maar als het lichaam het afstoot ben je in de aap gelogeerd zei hij, dan moet al het materiaal er zoveel mogelijk weer uit gepeuterd worden. Ik ben vergeten te vragen in hoeveel procent van de operaties het goed gaat. Nu ben ik een beetje bang. Stel je toch voor dat het mij het zal treffen dat het verkeerd gaat, denk ik dan. Volgens mijn man moeten ze de risico''s zeggen, het zal best wel meevallen volgens hem anders zouden ze die operaties niet zo vaak doen. Ja, ja hij heeft makkelijk praten. Als er een bacterie bij komt tijdens of na de operatie ben je ook in de aap gelogeerd volgens de arts, want dan gaat de wond etteren met alle gevolgen van dien.
Je snapt misschien wel dat ik een beetje bang geworden ben.

De hartelijke groeten van Jacqueline

P.S misschien lezen jullie dit berichtje niet meer en zijn er andere mensen die dit wel lezen alle redacties positief of negatief zijn welkom.


Geschreven door: gerlinde op Zondag 1 Juni 2008 om 16:50 Ongepaste reactie?

Hoi Jaqueline,
Ik ben 28 april geopereerd en bij mij is een matje geplaatst,was er erg bang voor omdat ik toen ik 26 was ook aan een verzakking ben geopereerd en het erg tegenviel.Nu geb ik een hele goede gynaecoloog die mij alles goed heeft uitgelegd en heel begaan was met mij.
Het viel mij nu erg mee, voel mij nu al een stuk beter!!heb alleen een beetje last met zitten ik moet 10juni voor controle en dan hoor ik wat de reden is.(huisarts had het over de zenuwen die in dat gebied zitten)dus matje plaatsen valt reuze mee, laat het nog weten na 10 juni
Groetjes smiley


Geschreven door: lijntje op Dinsdag 26 Augustus 2008 om 21:38 Ongepaste reactie?

geen spijt van operatie en ik heb zelfs twee matjes gekregen als ik het goed heb begrepen.er zat een gat in mijn bindweefsel waar doorheen mijn dunne darmen naar beneden zakten .ik heb spataderen ook in mijn bindweefsel zeer ws waardoor het mogelijk zo slecht is van structuur.ik had absoluut geen keus. veel pijn.direct ook een voor/achterwandplastiek gehad en mijn blaas opgehaald.(tvt).


Geschreven door: Jacqueline op Vrijdag 19 September 2008 om 23:10 Ongepaste reactie?

Ik ben inmiddels geopereerd. Er is een matje geplaatst.
Ik ben nu 4 weken geleden geopereerd.Volgens de gynaecoloog is de operatie geslaagd en zit het matje als een huis.

Groetjes,
Jacqueline


Geschreven door: Dora op Dinsdag 30 September 2008 om 21:47 Ongepaste reactie?

Dag Jacqueline,

Hoe is het nu met je? Ik heb 4 jaar lang last gehad van een baarmoederverzakking. In april 2008 ben ik bij hetzelfde BBC in Dordrecht terecht gekomen, alwaar besloten werd mijn baarmoeder te verwijderen (ivm kortere wachtlijst en heftige pijn). Deze operatie heb ik in juni ondergaan. Er werd me bij de nacontrole gezegd dat ik over 10 jaar waarschijnlijk wel weer terug moest komen voor een blaasverzakking. Helaas ben ik vandaag alweer terug geweest. En moet ik weer geopereerd worden. Weer 6 weken herstel en niet tillen met 2 hele jonge kinderen...... Ik werkte nog niet eens hele dagen na deze eerste operatie!
Er wordt nog overlegd tussen de gyns over het plaatsen van een matje of voorwandplastiek (bij BMV tevens achterwandplastiek gehad) Als ik naar de diverse datums kijk van jouw berichten, klopt het dan dat jij heel lang op wachtlijsten hebt gestaan, of was ook niet duidelijk hoe precies geopereerd zou gaan worden?
Ik ben benieuwd naar je reactie


Geschreven door: Inge Stoof op Donderdag 11 December 2008 om 00:25 Ongepaste reactie?

Goedenavond.

Bij mij is in oktober 2008 een matje geplaatst. Helaas is dit mis gegaan. Ik ben door complicaties, die achteraf de schuld waren van afstoting van het matje 3x geopereerd. Tijdens de laatste operatie is geprobeerd zoveel mogelijk van het matje weg te halen.
Ik ben nu 1 jaar verder en een illusie armer, want ik heb nog steeds veel buikpijn. Nu blijkt dit neuropatische pijn te zijn. Oftewel zenuwpijn. Allemaal als gevolg van het matje dat afgestoten wordt. Het matreriaal dat niet weggehaal kon worden tijdens de laatste operatie zorgt voor deze problemen. Ik heb dus dag en nacht buikpijn. Dit had niemand kunnen voorzien, maar wat ik niet wist is, dat de rest van het nog aanwezige matje (DE POOTJES), ZE DAAR NOOIT MEER BIJ KUNNEN KOMEN.
Ik heb dus nu een probleem, waar eigenlijk niemand wat aan kan doen.

Bij deze dus mijn ervaring, die helaas negatief is.

Zijn er mensen die hetzelfde hebben meegemaakt???

Groet Inge Stoof


Geschreven door: Marie op Zaterdag 17 Januari 2009 om 00:11 Ongepaste reactie?

Beste Inge,

Kun je mij vertellen in welk ziekenhuis bij jou een deel van je matje is weggehaald ? Ik ben namelijk bezig met een zoektocht naar specialisten die dit kunnen ! Misschien kunnen we elkaar helpen door ervaringen uit te wisselen.

Ik heb (sinds 16 jaar) een endeldarmverzakking die zó fors is dat hij opgehangen had moeten worden aan het staartbeen. Maar wat heeft mijn specialist gedaan? Hij heeft een matje geplaatst tusen de vagina en de endeldarm. Hij heeft de boel dus feitelijk willen "stutten". En nu kan de endeldarm niet meer opgehangen worden (waarschijnlijk omdat de boel aan elkaar gegroeid is, of de darm tegengehouden wordt door het matje). Geen specialist in Nederland durft het matje te verwijderen (ze zijn bang dat er dan nog méér beschadigd wordt). Het kan zijn dat ik mijn hele dikke darm uiteindelijk nog moet missen door deze medische misser (dit heeft een Belgische specialist mij onlangs medegedeeld).
Ik kan niet lang op een stoel zitten (en dus niet meer werken), ik kan alleen liggend en tegendruk gevend met mijn hand naar de WC (en daardoor niet meer op vakantie), ik kan geen seks meer hebben (pijn en kan daarna 6 dagen niet naar de WC) en een fietstochtje met mijn gezin is onmogelijk geworden.. Mijn hele leven staat op zijn kop na die stomme ingreep.
Wie kan mij helpen aan de namen van een gynaecoloog en een chirurg die ervaring hebben met het verwijderen van matjes op deze plek. Of wie heeft zelf zo''n hersteloperatie gehad?

Ik hoop snel iets van jullie te horen!!!
Groetjes,
Marie


Pagina 1 van 10 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Gynaecologie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)